Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

'Minare gölgesinde nikah' geleneği ilgi görüyor

II. Murad tarafından Tunca Nehri kıyısında yaptırılan tarihi Dar-ül Hadis Camisi'nde 'Minare gölgesinde nikah' geleneği ilgi görüyor- Dar-ül Hadis Camisi İmamı Mahmut Eroğlu:- 'Türkiye'nin en çevreci camisi olması sebebiyle gençlerimiz hem gelip nikahlarını kıydırıyor hem de çevrenin güzelliğinde hatıralar edinerek gelecek yıllar için güzel izler bırakmış oluyorlar'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-25 12:01:06

'Minare gölgesinde nikah' geleneği ilgi görüyor
Türkiye'nin çevreci camileri arasında yer alan Edirne'deki Dar-ül Hadis Camisi'nde, "Minare gölgesinde nikah" geleneğine çiftler ilgi gösteriyor.

Resmi nikahları kıyıldıktan sonra camiye gelen yeni evli çiftler, imam nikahlarını tarihi camide şahitler huzurunda tamamlıyor.

Edirne'de yaşayan ve hayatlarını birleştiren Orkun ve Gözde Özen çifti de imam nikahlarını minare gölgesinde kıydırmayı tercih edenlerden oldu.

Dar-ül Hadis Camisi İmamı Mahmut Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya evine giren çiftlerin 'Minare gölgesinde nikah' geleneğine ilgi gösterdiğini söyledi.

Tarihi camide kıyılan nikahın çiftler için güzel bir hatıra olduğunu ifade eden Eroğlu, "20 yıldan bu yana tarihi camimizde bu geleneği sürdürüyoruz. Bugün de Özen çiftimizin nikahını kıymanın mutluluğunu yaşadık. Bundan sonra da toplumumuzun her kesiminden kardeşlerimizle buluşmaya devam edeceğiz. Resmi nikahını kıydıran kardeşlerimizin arzu etmeleri halinde imam nikahlarını burada kıyıyoruz. Türkiye'nin en çevreci camisi olması sebebiyle gençlerimiz hem gelip nikahlarını kıydırıyor hem de çevrenin güzelliğinde hatıralar edinerek gelecek yıllar için güzel izler bırakmış oluyorlar." dedi.

II. Murad tarafından Tunca Nehri kıyısında yaptırılan tarihi camide nikah kıydırmanın mutluluğunu yaşayan Orkun Özen (29) ise "Resmi nikahımızı kıydıktan sonra Türkiye'nin en çevreci camisinde imam nikahımızı kıydık. Tüm genç arkadaşlarımıza tavsiye ediyorum. Allah'ın izniyle bundan sonra daha mutlu bir hayat geçireceğiz." diye konuştu.

Gözde Özen (29) de çok mutlu olduğunu belirterek, evlenecek çiftlere Dar-ül Hadis Camisi'nde nikahlarını yaptırmalarını tavsiye etti.

Haber Ara