Dolar

32,5243

Euro

34,8531

Altın

2.488,00

Bist

9.530,66

Milyonlarca android kullanıcısı risk altında

Android işletim sisteminde Gmail, Google Play, Netflix'in de aralarında bulunduğu 337 uygulama üzerinden kredi kartı bilgilerini çalabilen 'BlackRock' isimli zararlı bir yazılım keşfedildi. Zararlı yazılım, kullanıcıların kullandıkları uygulamalar üzerinden birçok bilgiyi ele geçirebiliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-19 07:50:23

Milyonlarca android kullanıcısı risk altında

Siber güvenlik uzmanları, zararlı bir yazılama karşı android kullanıcılarına uyardı.

Android işletim sisteminde Gmail, Google Play, Netflix'in de aralarında bulunduğu 337 uygulama üzerinden kredi kartı bilgilerini çalabilen zararlı bir yazılım keşfedildi.

Android işletim sisteminde keşfedilen 'BlackRock' isimli zararlı yazılım, kullanıcıların kullandıkları uygulamalar üzerinden birçok bilgiyi ele geçirebiliyor. 

The Indian Express'te yer alan habere göre, zararlı yazılım Gmail, Google Play, Netflix'in de aralarında bulundu 337 uygulamadan kullanıcıların şifrelerini ve kredi kartı bilgilerine ulaşabiliyor. 

Aynı habere göre, zararlı yazılım, pek çok antivirüs yazılımlarının radarından sıyrılabiliyor. 

BlackRock'ın sahete Abdroid güncelleme paketleri kisvesi altında kullanıcılara ulaştığı belirtiliyor.  

Google, kullanıcıların bilinmeyen herhangi bir kaynaktan uygulama yüklemekten uzak durmaları gerektiğini belirtti. Ancak Google  BlackRock'a  karşı nasıl bir yol izleyeceğine dair herhangi bir açıklık getirmedi. 

Siber güvenlik uzmanları bu durumun milyonlarca kullanıcının risk altında olmasına neden olduğunun altını çiziyor.

Haber Ara