Dolar

32,3197

Euro

35,1092

Altın

2.297,51

Bist

9.040,46

Milyonlar Kabe'de bayram namazı kıldı

Milyonlar Kabe'de bayram namazı kıldı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-06 09:25:34

Milyonlar Kabe'de bayram namazı kıldı
Müslümanların kıblesi Kabe'de bayram namazı milyonlarca kişinin katılımı ile eda edildi.

Namazdan sonra bayram hutbesini irad eden Kabe İmamı Şeyh Salih bin Humeyd, "En kutsal ay olan Ramazan'da, en kutsal yer olan Medine'de en şerefli kişi olan Peygamber Efendimizin bulunduğu yere yapılan saldırıdan daha büyük dalalet ve zulüm olamaz." diyerek, bu saldırının hiçbir Müslüman veya vatanını seven kimse tarafından yapılamayacağını ifade etti.

Saldırının herhangi bir Sünni veya Şii tarafından da yapılamayacağını dile getiren Humeyd, saldırıyı siyonistler, siyonistleşmiş kişiler, Safeviler, Karmatiler ve Müslümanların kanlarını akıtmak isteyen uzantıları tarafından yapıldığını iddia etti.

Kabe yakınlarda bayram namazı kılmak için gece yarısından itibaren insanlar toplanmaya başlandı. Namazdan 1 saat önce harem içinde yer kalmadı. Çok sayıda kişi namazı çevredeki cadde, köprü ve sokaklarda eda etti.

Bayram namazına katılan kişi sayısı açıklanmazken, kalabalığın 2 milyon kişinin katıldığı Kadir gecesinden çok daha fazla olduğu görüldü.

Hac ve Umre Bakanlığı bu yıl umreye katılımın geçen yıldan yüzde 60 fazla olduğunu, 6 milyon kişinin umre yapmasının beklendiğini duyurmuştu. 21 Haziran'a kadar 5 milyon 800 bin kişinin umre yaptığı bildirilmişti.

Suudi Arabistan, bayrama bugün girildiğini açıklamıştı.

Haber Ara