Dolar

32,3282

Euro

35,0649

Altın

2.282,13

Bist

8.998,75

Milyarder başkan adayı Bloomberg'in seçim kampanyasında mahkumlar çalıştırılmış

ABD'de 2020 başkanlık seçimleri yarışına katılan Demokrat aday adaylarından milyarder iş adamı Michael Bloomberg, seçim kampanyasında 'farkına varılmadan' mahkum çalıştırıldığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-25 15:06:36

Milyarder başkan adayı Bloomberg'in seçim kampanyasında mahkumlar çalıştırılmış

BBC'nin haberine göre, Bloomberg, kampanya kapsamında hizmet veren çağrı merkezi şirketinin mahkum çalıştırdığının öğrenilmesinin ardından söz konusu şirketle ilişkilerin kesildiğini açıkladı.

Eski New York Belediye Başkanı Bloomberg, kampanyada mahkum çalıştırılmasını desteklemediklerini vurgulayarak, "Biz bu eylemi desteklemiyoruz ve hizmet sağlayıcı şirketlerden ileriye yönelik olarak alt işverenlerini daha uygun şekilde araştırdıklarından emin oluyoruz" dedi.

"MAHKUMLARI SERBEST HAYATA HAZIRLIYOR"

Oklahoma Düzeltme Dairesi Sözcüsü Matt Elliott ise CBS News televizyonuna, mahkumların saatlik 1,45 dolar kazandığını ve bu işlerin mahkumları serbest kalmaya hazırladığı açıklamasını yaptı.

BLOOMBERG'İN SÖZCÜSÜ: MAHKUMLARIN ÇALIŞTIRILDIĞINA İLİŞKİN BİLGİMİZ YOKTU

Bloomberg'in sözcüsü Stu Loeser da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şirketin alt işverenlerinin mahkum çalıştırdığından haberlerinin olmadığını belirtti.

SÖZ KONUSU ŞİRKETİN 2 HAPİSHANEDE ÇAĞRI MERKEZİ BULUNUYOR

ABD'de yasalar hükümlülerin çalıştırılmaya zorlanmalarına izin verirken, söz konusu şirketin Oklahoma'daki 2 hapishanede çağrı merkezi bulunuyor.

BAZILARI GÖNÜLLÜ BAZILARI ZORLA ÇALIŞTIRILDI

Bazı mahkumların gönüllü olarak çalıştığı vurgulanırken, bazılarının ise gönüllü olmadığı ve çalışmak istemeyenlerin cezalandırılabildiği iddia ediliyor.

HAPİSHANE ŞARTLARI PROTESTO EDİLDİ

ABD'de geçen yıl çok sayıda mahkum tarafından ülkedeki hapishane şartlarına dikkati çekmek amacıyla grevler yapılmıştı. Mahkumlar, düşük ücret politikasını protesto ederek, "hapishane köleliğine son" çağrısında bulunmuştu.

 

Haber Ara