Dolar

32,5881

Euro

34,8083

Altın

2.419,42

Bist

9.645,02

Milli ve tabiat parklarına yeni plan

Milli ve tabiat parklarına yeni plan

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-12 12:12:39

Milli ve tabiat parklarına yeni plan
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Milli parklar ve tabiat parklarının çehresini değiştirmek maksadıyla uygulamaya koyacağımız bu gelişme planları aynı zamanda tabii zenginliklerimizi önemli bir cazibe merkezine dönüştürecek" ifadesini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün (DKMP) Sakarya Meydan Muharebesi, Yedigöller, Honaz Dağı ve Troya Tarihi Milli Parkları ile Kocakoru Ormanı, Hazar Gölü, Tillo ve Kuzalan Tabiat Parkları için hazırladığı gelişme planları onaylandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Eroğlu, gelişme planlarının onaylanması ile bu alanlara yapılması hedeflenen yatırımlara hız verdiklerini belirtti.

Eroğlu, "Milli parklar ve tabiat parklarının çehresini değiştirmek maksadıyla uygulamaya koyacağımız bu gelişme planları aynı zamanda tabii zenginliklerimizi önemli bir cazibe merkezine dönüştürecek" ifadesine yer verdi.

- Mehmetçik heykeli tamamlanacak

Bu planlar kapsamında ülkenin önemli tabii değerleri arasında yer alan Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'na gelen ziyaretçilerin, rahat şekilde ziyaretlerini yapabilmelerine imkan sağlayacak altyapı ve tesisler inşa edilecek.

İnşaat çalışmalarına başlanılan Mehmetçik heykeli ve panoramik müze tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

Milli park bölümlerine yakın köylerde yapılacak tanıtım birimleriyle hem yöre yaşayanlarına aidiyet duygusu kazandırılacak hem de gelen ziyaretçiler muharebe ve şehitlikler hakkında bilgilendirilecek.

Bakanlık tarafından Yedigöller, Honaz Dağı ve Troya Tarihi Milli Parklarında yapılacak çalışmalarla ziyaretçilerin milli parklara ulaşımı kolaylaştırılacak.

- Ormanların tahribatı önlenecek

Ayrıca planlarla milli parkların sahip olduğu kaynak değerlerinin bilimsel araştırmalara dayalı olarak koruma ve kullanma dengesi içinde sürdürülebilirliğinin sağlanması, doğa dostu uygulamalar ile yöresel ve bölgesel ekonominin, eğitimi tanıtım ve yönetim faaliyetlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Kocakoru Ormanı, Hazar Gölü, Tillo ve Kuzalan Tabiat Parklarında yapılacak çalışmalar ile bu parklarda önem arz eden flora ve fauna türlerinin yaşam alanlarının korunması ve ormanların tahribatının tamamen önlenmesi sağlanacak.

Vatandaşların piknik yaptıkları ve çocukların oyun oynama imkanına sahip oldukları parklarda yapılacak çalışmalarla tabiat parkları estetik görünüme kavuşacak.

Kır evlerinin, kamp alanlarının ve spor alanlarının yer aldığı parklarda, ziyaretçilerin bütün ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli düzenlemeler yapılarak eksiklikler de giderilecek.

Haber Ara