Dolar

32,3114

Euro

35,0677

Altın

2.306,40

Bist

9.079,97

Milli tekvandocu hedef büyüttü

Türkiye derecelerinin yanı sıra Turkish Open Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda ikincilik yaşayan milli tekvandocu Tuğra Ali Çakıcı, yarın Bulgaristan' başlayacak Çoklu Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda derece yaparak Avrupa Şampiyonası'nda yer almayı hedefliyor- Milli sporcu Tuğra Ali Çakıcı:- 'Sabırla ve antrenörümle çok çalışarak, Allah'ın izniyle ülkemi ve bayrağımı en iyi şekilde temsi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-30 11:49:22

Milli tekvandocu hedef büyüttü
GÖKHAN YILMAZ - Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde boş zamanlarını değerlendirmek için gittiği tekvandoya ailesinin desteğiyle devam eden milli sporcu Tuğra Ali Çakıcı, uluslararası turnuvalarda altın madalya kazanarak ülkesini en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

Bulgaristan'ın Filibe kentinde yarın başlayacak ve 10 Haziran'a kadar devam edecek Çoklu Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda mücadele edecek 14 yaşındaki milli sporcu, çalışmalarını Zonguldak'ta sürdürüyor.

Turkish Open Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda 57 kiloda ikincilik ve Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Şampiyonası'nda 57 kiloda birinciliğin yanı sıra katıldığı çeşitli turnuvalarda dereceler elde eden milli sporcu, son olarak Yunanistan'da düzenlenen WTF Dünya Başkanlık Kupası'nda çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi.

Okuldan kalan zamanlarını antrenörü Emrah Demir'in eşliğinde haftanın üç günü antrenman yaparak geçiren milli tekvandocu, Avrupa oyunlarında zirvede yer alarak Avrupa Şampiyonası'na katılmayı hedefliyor.


- Antrenör Demir: "Tuğra ilk 4'e girerse Avrupa kotası alacak"


Tuğra'nın antrenör Emrah Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcusunun 9 yaşında tekvandoya başladığını ve kısa sürede büyük gelişim gösterdiğini söyledi.

Tuğra'nın boş vakitlerini değerlendirmek için Kilimli Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı tekvando kursuna geldiğini hatırlatan Demir, "Burada yaz döneminde bizimle birlikte çalıştı. Daha sonra tekvandoyu sürdürmeye karar verdi. Tekvandoya başladıktan iki yıl sonra çeşitli turnuvalarda birinci oldu." diye konuştu.

Demir, milli tekvandocunun bu yıl içerisinde bir çıkış yakaladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Öncelikle Anadolu Yıldızlar Ligi'nde gruplarda ve yarı finalde birinci oldu. Sonra Samsun'da Türkiye şampiyonu oldu. İstanbul'da yapılan Turkish Open Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda ikinci oldu. İkincilikten sonra Türkiye milli takımı adına Yunanistan'da yapılan Başkanlık Kupası'na katıldı. Başkanlık Kupası'nda çeyrek finalde Yunanlı rakibine yenilerek turnuvaya veda etti. Önümüzde Bulgaristan'da yapılacak Çoklu Avrupa Tekvando Şampiyonası var. Burada amacımız Tuğra ilk 4'e girerse Avrupa kotası alacak, yani temmuzda yapılacak Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'na direkt katılma hakkı kazanacak."

Antrenmanların yoğun şekilde geçtiğini ifade eden Demir, "Antrenmanları haftanın üç günü Gelik beldesinde yapıyoruz, hafta sonlarıysa özel salonumuzda çalışıyoruz. Kondisyon çalışmalarının yanı sıra teknik ve taktik çalışmalarımızı sürdürüyoruz, eksikliklerimizi görüyoruz. Her maç bizim için tecrübe oluyor ve ona göre çalışıyoruz. Tuğra gelecek vaat eden sporcularımız arasında. İnşallah uluslararası turnuvalarda dereceler yaparak ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek. Kendisine güveniyoruz." şeklinde konuştu.


- "Ülkemi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum"


Tuğra da yaz dönemini değerlendirmek için tekvandoya gittiğini ve zaman içerisinde başarılı olacağına inandığını dile getirdi.

Ailesi ve antrenörünün destekleriyle bu seviyeye geldiğini anlatan Tuğra, "Kondisyon ve ağırlık çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sabırla ve antrenörümle çok çalışarak, Allah'ın izniyle ülkemi ve bayrağımı en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum." ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara