Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

Milli taekwondocular Macaristan'dan 4 madalya ile döndü

Türkiye, Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası'nda 2 altın, 2 bronz olmak üzere toplam 4 madalya kazandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-09 06:37:56

Milli taekwondocular Macaristan'dan 4 madalya ile döndü


Avrupa Taekwondo Federasyonu (WTE) tarafından Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen ve 42 ülkeden 467 sporcunun mücadele ettiği Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası'nda milliler 2 altın, 2 bronz olmak üzere toplam 4 madalya kazandılar.

Kadınlar 37 kiloda Fatma Eylül Koca ile erkekler 41 kiloda Zeynel Fırat Tanrıverdi altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu olurken, kadınlar 47 kiloda Esma Nur Ersoy ile erkekler 49 kiloda Ömer Yasin Orhan bronz madalya kazanarak Avrupa Üçüncüsü oldu.

BAKAN OSMAN AŞKIN BAK'TAN TEBRİK TELEFONU

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye'yi başarıyla temsil ederek madalya kazanan genç sporcular için bir tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Bak mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Genç sporcularımız, uluslararası müsabakalarda elde ettikleri derecelerle bizlere büyük bir gurur ve mutluluk yaşatıyor. Elde edilen başarıda emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyor, devam eden Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden tüm sporcu kardeşlerime başarılar diliyorum."

BAŞKANDAN TEBRİK

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin kazanılan başarıyla ilgili yaptığı konuşmada, "Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyona'sını 2 altın ve 2 bronz madalya ile tamamladık. Yıldızlar kategorisinde Dünya ve Avrupa Şampiyonlarının arka arkaya yapılması nedeniyle Macaristan'daki şampiyonaya B takımımızla katıldık. Buna rağmen 2 Avrupa şampiyonu çıkararak sporcu havuzumuzun ne kadar kaliteli olduğunu bir kez saha gösterdik. Türk taekwondosunun geleceği teminat altındadır. Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden antrenör ve sporcularımızı kutluyorum" dedi.

BAŞKAN ŞAHİN'DEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin Avrupa Şampiyonası'nda madalya maçında kaval kemiği kırılan milli sporcu Gökhan Emre Kesgin'i Budapeşte'de tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Haber Ara