Dolar

32,5556

Euro

34,8496

Altın

2.426,70

Bist

9.645,02

Milli Savunma Bakanı Işık:

Milli Savunma Bakanı Işık:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-08 22:11:37

Milli Savunma Bakanı Işık:
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Maşalar değişiyor, aktörler değişiyor ama burada, vatanımızda yaşamak için verdiğimiz mücadele değişmiyor. İşte bu noktada toprağa verdiğimiz her şehidimiz, bu vatana bu milletin vurduğu mühürdür." dedi.

Kocaeli Valiliği'nce şehit aileleri ve gaziler için Başiskele ilçesinde bir otelde düzenlenen iftar programına katılan Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, ramazanın ilk gününde İstanbul'da ve bugün Mardin'in Midyat ilçesinde şehit düşen güvenlik güçleri ile sivil vatandaşlara, Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Işık, "Anadolu'ya ayak bastığımız andan itibaren bu toprağın bize vatan olması için şehit vermeye başladık ve bugün de vermeye devam ediyoruz. Maşalar değişiyor, aktörler değişiyor ama burada, vatanımızda yaşamak için verdiğimiz mücadele değişmiyor. İşte bu noktada toprağa verdiğimiz her şehidimiz, bu vatana bu milletin vurduğu mühürdür." diye konuştu.

Bakan Işık, terörle şu anda çok yoğun bir mücadele içerisinde olduklarını vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bölgemizde meydana gelen olayları fırsat bilip, Türkiye Cumhuriyeti'ni diz çöktüreceğini sananlar, 24 Temmuz itibarıyla başlayan operasyonlarla hak ettikleri cevabı alıyorlar. 500'ün üzerinde şehidimiz var ama şunu da bilmenizi isterim ki terör örgütü bugüne kadar aldığı en ağır mağlubiyeti almıştır. 7 bin 600'ün üzerindeki terörist etkisiz hale getirilmiştir."

- "Devletimizin bütün imkanlarını seferber etmiş durumdayız"

Güvelik güçlerinin tam bir uyum içerisinde terörle mücadeleyi sürdürdüğünü anlatan Işık, "Devletimizin bütün kurumları tam bir birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyor. Aynı zamanda da devletimizin bütün imkanlarını terörle mücadele için seferber etmiş durumdayız." ifadelerini kullandı.

Bakan Fikri Işık, artık en iyi teknolojileri kullandıklarını, savunma sanayiinde artık hızla dışa bağımlı olmaktan kurtulmaya başladıklarına işaret ederek, "Artık Kıbrıs Barış Harekatı'nda, 1990'lardaki terörle mücadele döneminde yaşadığımız sıkıntıların tekrar yaşanmaması için her türlü çalışmayı yürütüyoruz. Bu azim ve gayretimiz kesinlikle devam edecek." diye konuştu.

Özellikle bölgede kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerinin tam bir hukuki koruma altına alınması için yasa tasarısını Meclis'e gönderdiklerini belirten Işık, şunları söyledi:

"Cuma günü saat 11.00'de Allah nasip ederse, komisyon görüşmelerini yapacağız ve en kısa zamanda Meclis'te bu kanunun çıkmasıyla ilgili çalışmamızı tamamlayacağız. Orada kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimizin, askerimizin, polisimizin yarın haksız ve mesnetsiz ithamlarla karşı karşıya kalmaması için her türlü hukuki tedbiri alıyoruz. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın. O kahramanların başını yastığa rahat koymaları ve ailelerin de huzur içerisinde hayatını devam ettirmesi için gereken her türlü tedbiri alıyoruz."

- "Şehitlerimizin varlığı, bu toprakların vatan olduğunun en büyük delili"

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise büyük kahramanlar çıkaran Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar ilelebet payidar kalacağını, her gelecek gün güçlenerek, dostuna güven, düşmanına korku salacağını herkesin bilmesi gerektiğini bildirdi.

Kahraman şehitlerin varlığının bu toprakların vatan olduğunu gösterdiğini vurgulayan Güzeloğlu, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Konuşmaların ardından, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, beraberindeki Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı.

Bakan Işık, iftar programında gazi ve şehit aileleriyle sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Haber Ara