Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

Milli Piyango hayatlarını kararttı

Milli Piyango İdaresi'nin yılbaşı çekilişi için belirlediği 35 milyon lira kısa yoldan zengin olmak isteyenlerin hayalini süslüyor. Daha günler öncesinden tüm biletlerin tükenmesi bunun göstergesi. Ama bir gerçek var ki para mutluluk getirmiyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-30 23:59:40

Milli Piyango hayatlarını kararttı

Yıllar önce büyük ikramiye kazanan piyango tiryakileri bugün ya ayakkabı boyacılığı yapıyor, ya da emekli maaşlarıyla geçim mücadelesi veriyor. Talih kuşunun mutluluk getirmediği büyük ikramiye sahipleri bilet alacaklara sesleniyor. "Umutlarınızı piyangoya bağlamayın."

Denizli'nin Çivril ilçesinde hapisten çıktından sonra Sayısal Loto'dan 345 bin lira kazanan Osman Kaplan talih kuşunun mutlu etmediği isimlerden biri. Marangozluk yaparken işlerinin bozulması neticesinde önce eşinden ayrılan, daha sonra işyerlerine haciz gelen Kaplan, kestiği çekleri de gününde ödeyemeyince 60 milyarlık çeke karşılık 65 yıl hapis cezasına çarptırılır. Makinelerini satıp haczi kaldırarak hapisten kurtulan Kaplan, iki gün sonra aldığı biletten 345 bin lira kazanır. Birçok arkadaşına ev alan, çocuklarını sünnet ettiren ve düğünlerini yapan Osman Bey, kendi tabiriyle rüya gibi bir yaşam sürer. Diğer piyango talihlileri gibi zevk düşkünü olan Kaplan bütün mal varlığını kaybetmiş. Şimdilerde emekli maaşı ve kira gelirleriyle geçimini sürdürüyor. Samsun'da 17 yıl önce Milli Piyango'dan büyük ikramiye kazanan Süleyman Orhan (52), ikramiyeyle birlikte kendi emeği ile kazandıklarını da kaybetmiş. Büyük ikramiye kendisine çıktıktan sonra hayatında talihsizlikler yaşamaya başladığını anlatan Orhan, kazandığı parayı ticari işlerde kullandığını, ancak yaptığı her işten zarar ettiğini söylüyor. Kazandığı ikramiyenin helal olmadığını düşünen Orhan, "Eline ikramiyeden 5 kuruş geçmeyen insanların umutları heyecanları hepsi senin elinde olmuş oluyor, bence bu yüzden paranın hiçbir hayrını göremedik." diyor. Kantin işletmeciliği yapan ve artık piyango bileti almadığını vurgulayan Orhan, yılbaşı için bilet alacaklara ise, "Bütün umutlarınızı bilete bağlamayın." tavsiyesinde bulunuyor.

Ordu'da 2003 yılında Sayısal Loto'dan tek başına 844 milyar lira kazanan Perşembeli çaycı Hayri Kaya, kazandığı parayı tüketince yeniden çaycılık yapmaya başlamış. Kaya, 2003 yılında şanslı 6 numarayı bilerek büyük ikramiyeyi kazandığını belirterek, kazandığı paranın kendisine şans değil adeta uğursuzluk getirdiğini ifade ediyor. "7 yıl önce milyarderdim ama şimdi parayı kuruş kuruş topluyorum." diyen Kaya, "Buradan şans oyunları oynayan ve büyük ikramiye kazanan kişilere sesleniyorum. Lütfen benden ders alın, paranızı iyi yerlerde değerlendirin, yoksa o kişilerin de sonu benim gibi olur." diyor. 

Milyarderdi, şimdi ayakkabı boyuyor

İstanbul Cağaloğlu'nda 35 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Mustafa Savgan paranın mutluluk getirmediği 'piyango tiryakleri'nden biri. Annesiz babasız büyüyen Savgan 1892 yılında Adana'dan çobanlık yaparken ilin plakasından esinlenerek üzerinde yedi '0' olan piyango bileti alır. Çekilişte 10 bin lira kazanan Savgan iki ev sahibi olur. Bir yandan da şans oyunlarına devam eden Savgan, eğlence hayatına kendini kaptırınca varını yoğunu kaybeder. Cebinde kalan son parayla 1984 yılında bilet alan ve kazanan Savgan şimdilerde ayakkabı boyacılığı yapıyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara