Dolar

32,5730

Euro

34,9752

Altın

2.421,49

Bist

9.722,09

Milli motosikletçi Özbek, destek bekliyor

Milli motosikletçi Özbek, destek bekliyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 11:42:59

Milli motosikletçi Özbek, destek bekliyor
Milli motosikletçi Erdoğan Özbek, imkan verilmesi durumunda Türk motosikletçilerinin uluslararası müsabakalarda önemli başarılar elde edebileceğini belirterek "Sponsor desteği olmadığı için yurt dışındaki yarışmalara katılamıyoruz, ilerleyemiyoruz" dedi.

Erdoğan Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılından bu yana motosiklet sporuna gönül verdiğini, İstanbul ve İzmir'in yanı sıra bazen de Yunanistan'daki yarışlara katıldığını söyledi. Özbek, Avrupa'daki yarışlara katılmak için ihtiyaç duydukları sponsor desteğini bulmakta zorlandıklarını, bu sporun ilerlemesi için destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Yarışlarda en çok ihtiyaç duyduğu unsurun, lastik, motor bakımı ve teknik destek olduğunu kaydeden 30 yaşındaki Özbek, şöyle konuştu:

"İmkanlar el vermeyince, İstanbul ve İzmir'de düzenlenen yarışların dışına çıkamıyoruz. Sponsor desteği olmadığı için yurt dışında düzenlenen yarışmalara katılarak ilerleyemiyoruz. Özellikle Avrupa Şampiyonalarındaki bir yarışta en az 3 çift lastik, sıfır elbise ve donanım isteniyor. Kendi imkanlarımızla bir yere kadar ilerleyebiliyoruz. İmkan tanındığı takdirde başta Avrupa'dakiler olmak üzere birçok yarışa katılarak başarı elde etme şansım yüksek."

- "Destek sadece futbolda olmamalı"

Erdoğan Özbek. Türkiye'de sadece 3 motosiklet pistinin bulunduğunu, antrenmanlarını kendisine yakın olduğu için İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde yaptığını bildirdi.

Türkiye'de sportif desteğin daha çok futbol alanında olduğuna işaret eden Özbek, "Motosiklet sporunda yarışlara hazırlanmaya yönelik diğer sporlarda olduğu gibi maalesef tam olanak sağlanmıyor. Türkiye'de spor ve sporcuya destek sadece futbolda olmamalı" diye konuştu.

Haber Ara