Dolar

32,3114

Euro

35,0677

Altın

2.306,40

Bist

9.079,97

Milli güreşçi Taha Akgül sakatlandı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda en güçlü şampiyonluk umutlarımızdan biri olan Taha Akgül’ün Milli Takım kampında sakatlandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-29 09:49:35

Milli güreşçi Taha Akgül sakatlandı

Türk sporu ilklerin yılı 2019'u geride bırakmaya gün sayarken, güreşte şok bir gelişme yaşandı. Önümüzdeki yaz gerçekleşecek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları öncesi yaşanan sakatlık şanssızlığını Taha Akgül yaşadı.

Serbestte 125 kilonun son olimpiyat şampiyonu Taha Akgül'ün İstanbul'daki Milli Takım kampı sırasında sakatlandığı belirtildi.

AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA YOK

Partneriyle antrenman yaptığı sırada milli güreşçinin omzunun üzerine düştüğü ve bu düşme sırasında köprücük kemiği çıkmasıyla birlikte omuz bağlarının da koptuğu öğrenildi. Yaşanan bu ciddi sakatlık sonrası Taha Akgül'ün hemen operasyona alındığı ve dün İstanbul Fulya Acıbadem Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Taşer tarafından ameliyat edildiği belirtildi.

Başarılı bir operasyon geçiren Taha Akgül'ün iyileşme süreci içi doktorların 8 ay müddet verdiği ve başarılı bir rehabilitasyon süreci sonrası olimpiyatlara yetişme ihtimalinin yüksek olduğu ifade edildi.

2019'da Avrupa şampiyonu ve Dünya 2.'liği elde eden Taha Akgül, 10-16 Şubat tarihleri arasında Roma'da düzenlenecek 2020 Avrupa Şampiyonası'nda yer alamayacak.

‘DUALARINIZI BEKLİYORUM'

1 Olimpiyat, 2 Dünya ve 7 Avrupa şampiyonluğu bulunan Taha Akgül sakatlık haberini sosyal medyadan şu sözleriyle duyurdu:

“Kıymetli büyüklerim kardeşlerim maalesef Milli takım kampında antrenman esnasında bir kaza geçirdik ve sol omuzdan ciddi bir operasyon geçirmek zorunda kaldım..Olimpiyat senesi böyle bir talihsizlik yaşadık ama vardır bunda bir takdir-i ilahı.. Dualarınızı bekliyorum”.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara