Dolar

32,5531

Euro

34,8437

Altın

2.431,65

Bist

9.722,09

Milli futbolcu Meraş: Fransa, Türkiye’deki gibi önlemler almadı

Milli futbolcu Umut Meraş, Fransa'da koronavirüs salgının karşı uzun süre olması gerektiği gibi tedbir alınmadığını açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-29 10:30:39

Milli futbolcu Meraş: Fransa, Türkiye’deki gibi önlemler almadı

Dünya genelince corona virüs vakaları 650 bini, ölüm sayısı ise 30 bini geçmiş durumda. Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'e konuşan, Le Havre Kulübü'nde oynayan Umut Meraş corona virüs sürecindeki gözlemlerini anlattı:

"TÜRKİYE GİBİ YAPMADILAR"

“Ben Türkiye'ye dönmeden önce Fransa'da insanlar hâlâ normal yaşantılarına devam ediyordu. Caddeler ve sokaklar kalabalıktı, maske ya da eldiven takan yoktu. Türkiye'deki gibi önlemler almadı insanlar ve şu anda İtalya gibi kötü bir tablo var orada. Arkadaşlarımla konuştuğumda durumun gittikçe kötü bir hal aldığını anlatıyorlar. Bizim insanlarımız koronavirüs konusunda daha bilinçli."

Genç yaşta A Milli Takım formasını sırtına geçirdi ve Şenol Güneş'in vazgeçmediği isimlerden biri oldu Umut Meraş. Fransa'nın Le Havre Kulübü'nde oynayan 24 yaşındaki futbolcu, liglere verilen koronavirüs tatili nedeniyle Türkiye'ye döndü.

"14 GÜN KARANTİNADA KALDIM"

"Türkiye'ye döndükten sonra 14 gün karantinada kaldım. Geldiğimden beri markete bile gitmiyorum. Dikkat etmeye çalışıyoruz."

"TÜRKİYE'DEKİ ÖNLEMLER İKİ KAT DAHA FAZLA"

"Türkiye'deki önlemler bence Fransa'ya göre kat kat daha iyi. Fransa'da hiçbir yer dezenfekte edilmiyordu. Bizim ülkemizin bu konuda daha bilinçli olduğunu düşünüyorum. İnsanlar sosyal mesafeyi korumaya çalışıyor. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu sürekli bilgilendirme yapıp uyarılarda bulunuyor. Bu uyarıların tamamını ülke olarak dikkate almalıyız."

BU DURUM FUTBOLU NASIL ETKİLER?

"Avrupa liglerinde bu sezon yeniden başlayabilir mi? Ben futboldan uzun bir süre ayrı kalacağımızı, düşünüyorum. Futbolu, futbolcuları çok etkileyecek bu olay. 2-3 ay daha sürecek gibi duruyor. Tabii biz futbolcular sürekli antrenman yapan insanlarız, şu anda yüksek tempoda idman yapamıyoruz. O yüzden ister istemez bir düşüş oluyor. Ligler başladığında inşallah büyük sakatlıklar olmaz. Çünkü hepimiz risk altına girdik. Bu süreçte kendilerine çok dikkat etmeli futbolcular. Ben özel hocamla birlikte antrenmanlara başladım. 2.5-3 metrelik bir mesafe ile antrenman yapıyoruz. Orada bile dikkat ediyoruz."

Haber Ara