Dolar

32,3646

Euro

34,9562

Altın

2.325,40

Bist

9.079,97

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz İzmir'de

Bakan Yılmaz: (2)- 'Bu ırkçılar iktidarda olduğunda ne oluyor? Hollanda'nın yıllardan beri geçmiş itibari varsa o itibarını yerlerde süründürüyor. Bu gidişatın Avrupa ülkelerine itibar kazandırdığı, değerini artırdığı söylenemez'- 'Eğer ki böyle dışlayıcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı olursa Avrupa'nın zevali yakındır'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 13:38:53

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz İzmir'de
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına ilişkin, "Bu ırkçılar iktidarda olduğunda ne oluyor? Hollanda'nın yıllardan beri geçmiş itibarı varsa o itibarını yerlerde süründürüyor. Bu gidişatın Avrupa ülkelerine itibar kazandırdığı, değerini artırdığı söylenemez." dedi.

Bakan Yılmaz, İzmir Valiliğini ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Hollanda ve Almanya'da yaşanan olaylar"a ilişkin sorular üzerine Bakan Yılmaz, Avrupa'da ırkçılığın yükseldiğini, bunu engellemek, doğuran sebepleri ortadan kaldırmak için Avrupa'daki ülkelerin gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirtti.

Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Avrupa'nın iç sorunu fakat bize de yansıyan yanı oluyor. Irkçılıkla yaklaşırsanız cumartesi günü Hollanda'da gördüğümüz olay oldu. Wilders iktidar olmasın diye bir gayret var ama bilin ki Wilders iktidardaydı. Dolayısıyla iktidarda olduğunda aşırı ırkçılar olduğunda ne oluyor? Ulusal hukuk ihlal ediliyor. Bu ırkçılar iktidarda olduğunda ne oluyor, Hollanda'nın yıllardan beri geçmiş itibari varsa o itibarını yerlerde süründürüyor. Bu gidişatın Avrupa ülkelerine itibar kazandırdığı, değerini artırdığı söylenemez.

Bundan bize de düşen bir pay var. Cenab-ı Allah'a hamdolsun. Türkiye hiçbir zaman ırkçı, ayrımcı politika gütmemiştir. 80 milyonu kucaklamıştır. Türkiye'de şu an 3 milyon üzerinde göçmen, sığınmacı var. Suriye'den buraya geliyor. Herkes yurt dışından gelenlere yardım edebilecek kapasitede olmanın gururunu duyuyor. İmparatorluk bakiyesi bir ülkeyiz. Bu bakiyesi olan bir ülke farklı kültüre açıktır, bir arada yaşamaya da alışkındır. Dolayısıyla bu bizi zirve yaptı. Eğer ki böyle dışlayıcı ötekileştirici, kutuplaştırıcı olursa Avrupa'nın zevali yakındır."

Bakan Yılmaz, İzmir'in 30 ilçesinden 25'inde eğitimle ilgili fazla sıkıntı bulunmadığını, 5 ilçede genelde ikili eğitim ile okul öncesi eğitimi zorunlu eğitime almakla ilgili ilave çalışmaya ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla 2019'un sonuna kadar kentte ikili eğitimi ortadan kaldıracaklarını bildiren Yılmaz, İzmir'in öğretmen, derslik, okul sayısı ve daha birçok alanda geçmişle kıyaslanmayacak derecede iyi durumda olduğunu vurguladı.

Okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirileceğini kaydeden Yılmaz, 5. sınıfta yabancı dil ağırlıklı uygulama kapsamında İzmir'in de pilot illerden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Bakan Yılmaz daha sonra "Yaşayan Cumhuriyet Eğitim Müzesi"nin açılışını yaptı.

(Bitti)


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara