Dolar

32,5589

Euro

34,9021

Altın

2.433,13

Bist

9.645,02

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Bu dil problemini çözeceğiz

İsmet Yılmaz 'İngilizce eğitimi alıyoruz ama hayata çıktığımızda aldığımızı gösteremiyoruz. Almak yetmiyor. Bir de aldığınızı ifade edebilmeniz lazım. Orda bir sıkıntımız var. Başbakanımızın (Binali Yıldırım) talimatı var. Önümüzdeki yıl pilot okullarda bu dil problemini çözeceğiz' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-03 14:38:09

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Bu dil problemini çözeceğiz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sancaktepe Belediyesi'nin Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti. 15-25 yaş arası öğrencilere kırka yakın branşta eğitim verilen merkezi dolaşan Bakan Yılmaz, yabancı dil sınıfında öğrencilerle sohbet etti.

Yabancı dil eğitimi alan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yılmaz, "İngilizce eğitimi alıyoruz ama hayata çıktığımızda aldığımızı gösteremiyoruz. Almak yetmiyor. Bir de aldığınızı ifade edebilmeniz lazım. Orda bir sıkıntımız var. Başbakanımızın (Binali Yıldırım) talimatı var. Önümüzdeki yıl pilot okullarda bu dil problemini çözeceğiz" dedi.

Yabancı dil eğitiminde konuşabilmenin öncelik olması gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Biz şimdiye kadar hep gramere önem veriyorduk ama konuşamıyorduk. Önce konuşacaksınız. Konuştuktan sonra, diğerini daha rahat geliştirebilirsiniz. Hata yapmaktan korkmamak lazım. Bir çekingenlik oluyor. Kendi kendinize fren uyguluyorsunuz. Biz de İngilizce programlar geliştiriyoruz. Daha iyi bir yabancı dil eğitimi için kim isterse paylaşacağız" diye konuştu.

Bir başka derslikte çoğunluğu üniversiteye hazırlanan öğrencilere, "Öğretmen olmak isteyen var mı?" diye soran Bakan Yılmaz, olumlu yanıt alamadı. Bunun üzerine Bakan Yılmaz, "En iyi meslek öğretmenlik" dedi. İstanbul Üniversitesi'nde 'Türkiye'de itibarlı mesleklerle ilgili bir araştırma yapıldığını ve öğretmenliğin, doktorluk, öğretim üyeliği ve hakimliğin ardından dördüncü sırada geldiğini söyleyen Yılmaz, "Bu öğretmenliğin toplum nezrindeki algısının iyi bir yerde olduğunu gösterir. Ben başarılı öğrencilerimizin hepsinin, öğretmenliği tercih etmesini isterim" diye konuştu.

Haber Ara