Dolar

32,6028

Euro

34,8450

Altın

2.495,67

Bist

9.465,90

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Eğitimde yeni bir atılıma başlayacağız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'nin '2023 Eğitim Vizyonu' ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yol göstericiliğiyle yeni bir atılıma başlayacağını belirterek, 'Tüm Türkiye'ye örnek eğitim şehirleri oluşturacağız' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-09 13:47:10

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Eğitimde yeni bir atılıma başlayacağız

Çeşitli açılış ve ziyaretler için Kayseri'ye giden Selçuk, Kayseri'nin eğitim açısından asla gözlerinin arkada kalmadığı şehirlerin başında geldiğini söyledi.

Kentin eğitimde iyi durumda olduğunu ifade eden Selçuk, "İyi durumda olması bizim için mühim. Ancak iyi ne demek, iyinin iyisi var. Kayseri, uluslararası standartlarda nerededir, öğretmen niteliği konusunda nerededir, bizim dünyayla yarışımızda nerededir, bu sorularımıza muhataplığı da söz konusudur" diye konuştu.

"Bundan sonra daha büyük hamlelerle alacağımız yollar var" diyen Selçuk, şöyle devam etti:

"Güzel hizmetlerin açılışını yapacağız bugün. Hayırseverlerin bu konudaki girişimleri, bizim Türkiye'nin her yerinde Kayseri'yi örnek vermemize sebep oluyor. Başka şehirlerde Kayseri'yi örnek verince 'Onlar zengin' diyorlar, ben de diyorum ki onların gönlü zengin, parası olan yapmaz hayır, gönlü zengin olan yapar. Bizim tüm Türkiye'den beklentimiz bu. Türkiye, 2023 Eğitim Vizyonu ile inşallah eğitimde, Sayın Cumhurbaşkanımızın yol göstericiliğinde, liderliğinde yeni bir atılıma başlayacak. Bu atılımla beraber de Türkiye'nin dünyayla rekabeti, sürdürülebilir kalkınmaya olan hizmeti konusunda yeni ufuklar açılacak diye düşünüyoruz. Bu yönde elimizden gelen gayreti hep beraber göstereceğiz. Ben buna derinden inanıyorum. Kayseri gibi şehirlerin öncülüğünde tüm Türkiye'ye örnek eğitim şehirleri oluşturacağız."

Haber Ara