Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonundan CHP'li Bozkurt'a suç duyurusu

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu üyesi bir grup, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında bir televizyon programında yaptığı konuşmada, 'halkı kin ve nefret söylemleri ile ayrıştırdığı' gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-04 15:26:47

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonundan CHP'li Bozkurt'a suç duyurusu
Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu üyesi bir grup, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında bir televizyon programında yaptığı konuşmada, "halkı kin ve nefret söylemleri ile ayrıştırdığı" gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu üyesi bir grup, Ankara Adliyesi önünde toplanarak CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un bir televizyon programında referanduma ilişkin yaptığı konuşma hakkında açıklamalarda bulundu. Grup adına açıklama yapan Federasyon Başkanı Ahmet Kabadayı, "Birkaç gün önce kanun yapıcı bir kurum olan TBMM'nin bir üyesi CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, maalesef demokrasi kurallarını tamamen hiçe sayarak, Halk TV ekranlarında, ülkenin birlik ve beraberliğine kast eden, Türk demokrasisine kast eden, evet çıkması halinde Samsun'dan başlayıp bütün evetçileri ve iktidar partisi mensuplarını İzmir'de denize dökeceğini iddia eden bu zavallı zat, milletvekili olma hakkını kazanmış ama maalesef insanlığını kaybetmiş" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından üyeler, suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye gitti.

CHP Konya Milletvekili Bozkurt, katıldığı televizyon programında şunları söylemişti:

"Evet çıkmayacak adım gibi eminim. Bu millete güvenmek gerek. Bizim kitabımızda umutsuzluk yok. En az yüzde 60-65 hayır çıkacak ama de ki evet çıktı. Kimse heveslenmesin kardeşim, biz yine Samsun'dan başlarız Amasya'ya gideriz, Sivas'a gideriz, Ankara'ya geliriz. Buradan İnönü'ye Sakarya'ya, Dumlupınar'a sizi İzmir'e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de İzmir'den denize dökeriz."
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara