Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

“Milletvekilleri salla başı al maaşı yapamayacak”

Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis İçtüzük değişikliğini partisinin resmi yayın organı Türkiye Bülteni’nin Ağustos sayısında değerlendirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-20 11:21:25

“Milletvekilleri salla başı al maaşı yapamayacak”

27 Temmuz'da kabul edilen düzenlemenin amacının Meclis'i havanda su dövmekten kurtarmak olduğunu söyleyen Elitaş, “Zaman kaybını önleyici diğer düzenlemelerimizle birlikte Meclis'in günlük 5-6 saat kazanacağını düşünüyoruz. Yani tartışmalarla geçirilip bir işe yaramayan bu sürede Meclis yasama çalışmalarını yürütecek. Bu sayede Meclis'in sabahlara kadar sürdürmek zorunda kaldığı mesaisi de daha makul bir saatte sona erecek” diye konuştu.

Yeni içtüzükte kınama ve Meclis'ten geçici çıkarma cezası alan milletvekillerine ayrıca para cezası uygulanmasının caydırıcı etkisinin olacağını kaydeden Elitaş, şöyle devam etti: “Bu davranışların bir müeyyidesi olmalı. Para cezasının daha caydırıcı etkisi olacağı şüphesiz. Bilmem kaç birleşimin büyük bir çoğunluğunu raporla geçiren bir milletvekilinin de ‘salla başı al maaşı' yapamayacağını kabul etmeliyiz.”

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara