Dolar

32,5089

Euro

34,7769

Altın

2.491,73

Bist

9.524,59

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-09 17:41:52

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor
26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Konya'dan milletvekili seçilen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mazbatası, vekaletini verdiği AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat'a takdim edildi.

İl Seçim Kurulu Müdürü Ahmet Kiraz, Konya Adliyesinde düzenlenen törende, Konya'daki seçim sonuçlarını ve partilerin aldıkları oy oranlarını açıkladı.

Daha sonra AK Parti ve CHP'den milletvekili seçilenler mazbatalarını aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mazbatası, AK Parti İl Başkanı Musa Arat'a takdim edildi. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın ise mazbatasını törenden önce aldığı bildirildi.

AK Parti İl Başkanı Musa Arat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 ayda iki kez Başbakan mazbatası aldığını hatırlattı.

Seçim sonuçlarının ülke ve millet için hayırlı olmasını dileyen Arat, "Bizim açımızdan son derece anlamlı olan mazbatayı şeref duyarak aldım. Bunu Sayın Başbakan'ımıza ulaştıracağız. 7 Haziran'a göre oldukça farklı bir tablo var. Bu seçimde 8 Haziran sabahındaki gibi uyanmadık. Halkımız 13 yıllık istikrarın üzerine 4 yıl daha ekleme fırsatı verdi. Bu bizi hem mutlu etti hem de sorumlu kıldı. Sorumluluğumuzun farkındayız" diye konuştu.

Törenin ardından milletvekilleri, parti üyeleriyle fotoğraf çektirdi.

Haber Ara