Dolar

32,5533

Euro

34,8826

Altın

2.426,84

Bist

9.645,02

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 16:40:54

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor
Hatay'da MHP'den milletvekili seçilen Adnan Şefik Çirkin, mazbatasını aldı.

Çirkin, Antakya İlçe Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Demirdöven ve partililerle Hatay Adliyesi'ne geldi.

İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını alan Çirkin, adliye çıkışı gazetecilere, Hatay'da CHP ve AK Parti'ye karşı oy artırabilen tek parti olduklarını belirterek, Türkmenlere destek çıkacaklarının sözünü verdi.

Çirkin, "Önümüz bayram. Her kesime yardım edilirken her nedense sivil toplum kuruluşları Türkmenlere, Türkmen çocuklarına yardım etmiyor. Ben ilk maaşımı bayramda Türkmen çocuklarının birer yeni ayakkabı giyebilmesi adına onlara bağışlıyorum. İlk icraatım bu" diye konuştu.

Türkiye'de nasıl bir koalisyon kurulması gerektiğini, kurulacak koalisyonun şartlarının Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından ziyadesiyle tarif edildiğini de aktaran Çirkin, şöyle devam etti:

"Milliyetçi Hareket Partisi'nin belirli şartları var. Bu şartlar da anayasa şartlarıdır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın anayasa sınırlarına çekilmesi, 17-25 Aralık yolsuzluğundaki bakanların durumu ve çözüm sürecidir. Çözüm süreci zaten bitmiş. Bitmiş olan bir çözüm sürecinin devamından hükumet ne anlar, onu da inanın anlamak çok mümkün değil. Temel ilkelerimizde bize koalisyon teklif edecek siyasi partinin bizimle anlaşması gerekiyor. En kısa zamanda bir hükümetin kurulacağı inancındayız."

Çirkin, daha sonra partililerle adliye önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Ara