Dolar

32,3427

Euro

35,0956

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 11:50:33

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor
AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, "Seçim sonrası siyasi belirsizliğin devam etmesi ve dünya ekonomisinde çalkantıların yaşanmasına rağmen, ekonomide sükunetin devam etmesinin AK Parti'nin başarısının göstergesi olarak değerlendirilmelidir" dedi.

İzmir 2'inci bölgeden milletvekili seçilen Turhan ve Hamza Dağ, İzmir İl Seçim Kurulu Müdürü İsmet Kilimci'den mazbatalarını aldı.

Gazetecilere açıklama yapan İbrahim Turhan, daha önce Merkez Bankası başkan yardımcılığı yaptığı dönemde 20 liralık banknotu imzaladığını, mazbata ile de hayatındaki ikinci önemli imzayı attığını belirtti.

Turhan, "İnsanın, paranın üzerinde imzasının olması önemli bir şey. Para ve bayrak egemenlik simgeleridir. Şimdi bir diğer egemenlik simgesi milletin vekaletini gösteren mazbatanın üzerinde imzam oldu. 20 lirayla beraber en kıymetli ikinci imzam oldu. Mübarek ramazanın ilk cumasında yağmur ve bereketle mazbatamızı aldık" diye konuştu.

Bir gazetecinin koalisyon senaryoları ve hükümet kurma çalışmalarının devam etmesinin piyasalara etkisine yönelik sorusu üzerine Turhan, siyasi belirsizlik dönemi yaşanmasına rağmen piyasaların süreci sakin geçirdiğini, bunun AK Parti'nin 13 yıllık iktidarıyla edinilmiş kazanımların göstergesi olduğunu ifade etti.

Turhan, şunları söyledi:

"Böyle bir belirsizlik dönemi, böyle bir sonuç, bundan 13 sene evvel ortaya çıkmış olsaydı tahmin edebilirsiniz ne gibi çalkantılar yaşanırdı. O dönemde bir iktidar varken, koalisyon iktidarı varken orada yaşanan tartışmalar neticesi tarihin en büyük krizi çıkmıştı. AK Parti'nin performansını eleştirenler, ekonomide sağladığı başarıları küçültmek isteyenlere en güzel cevap Türkiye'nin son 15 günlük dönemde küresel ekonomide bu kadar büyük çalkantılar yaşanırken, yanı başımızdaki Yunanistan'ın iflas etmesi, hatta Avrupa para birliğinden çıkması tartışılırken Türkiye'de bu sürecin sükunetle geçiriliyor olmasıdır. AK Parti'nin son 13 yılda Türkiye'ye neler kattığının açık bir göstergesidir."

Türkiye'nin 1,5 yıldır seçim atmosferi içinde gündemin siyasetten kurtulamadığını oysa ekonomide küresel kırılganlıkların arttığı bir dönemin geçirildiğini anlatan Turhan, dünyada ABD Merkez Bankası'nın yapacağı muhtemel faiz artırımının etkileri ve Avrupa Birliği kaynaklı dalgalanmaların tartışıldığına dikkati çekti.

"Türkiye ekonomisinin daha fazla ertelenmeye tahammülü olmayan yapısal reformlara acilen ihtiyacı var" diyen Turhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim dileğim bir an evvel Türkiye'de siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıdır. Milletin 7 Haziran'da ifade ettiği iradesine uygun bir şekilde AK Parti'nin belirleyici ve büyük ortağı olduğu bir koalisyonun süratle kurulması ve ülkede hizmetlerin aksamadan devam etmesidir. Ama bu mümkün olmazsa demokrasilerde hakem millettir. Milletin takdirine hep saygılı olduk. Yine millete gideriz. Sözün, iradenin, kararın gerçek sahibine sormaktan çekinmeyiz. Önceliğimiz mevcut kompozisyon içinde bir hükümet kurulması suretiyle Türkiye'nin sorunlarının çözülmesi için siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıdır."

Hükümette geçici de olsa halen AK Parti'nin bulunmasının piyasalara güven verdiğini kaydeden Turhan, AK Parti'nin büyük ortağı olduğu bir koalisyonun gerçekleşmemesi halinde bunun kur ve faiz üzerinde bir etkisinin görülebileceğini sözlerine ekledi.

Haber Ara