Dolar

32,5998

Euro

34,7988

Altın

2.496,80

Bist

9.482,45

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 18:01:19

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor
25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde CHP'den Kocaeli milletvekili seçilen Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan'a mazbataları verildi.

Partililerle birlikte Kocaeli Adliyesi'ne gelen Hürriyet, Akar ve Tarhan, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Turan Yıldız'dan aldı.

Tahsin Tarhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin milletvekili olduğu için onur duyduğunu belirtti.

Milletvekili arkadaşlarıyla Kocaeli'yi TBMM'de halktan kopmadan temsil edeceklerini dile getiren Tarhan, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Bugün 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefat ettiğini hatırlatan Tahsin Tarhan, şunları söyledi:

"2009'da bir dergide benim röportajımı okumuş. Beni evine davet etti. Evine gittim ve beni sıcak bir şekilde karşıladı. Yaklaşık bir saat yanında kaldım. O bir saat içerisinde bir üniversite bitirdim. Türkiye'nin gelecekle ilgili politikalarından bahsetti. Ortadoğu'daki gelişmeleri anlattı. O dönemler Obama yeni gelmişti, Obama'nın neden geldiğini anlattı. İlerleyen süreçte Kürt sorunuyla ilgili neler yaşayacağımızı anlattı. Aynı zamanda ekonomiyle ilgili bilgiler verdi."

Demirel'i Düzce'de Türk mühendislerle kurdukları fabrikaya davet ettiğini, onun da Gebze'de yaptırdıkları okula ziyarette bulunmak istediğini dile getiren Tarhan, "(Sizin okulunuzdan yetişen her öğrenci bir fabrikadır) dedi. Bir ay sonra tekrar aradı, 'Okulunuza gelmek istiyorum' diye ama hastalandı, bir türlü bir araya gelemedik. Ülkemizin başı sağolsun, Allah rahmet eylesin" dedi.

Fatma Kaplan Hürriyet ise seçimlerin Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, halkın verdiği emanete layık olmaya özen göstereceklerini ifade etti.

Haydar Akar da CHP'nin Kocaeli milletvekilleri olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakanlığında Türkiye'nin gelecekle ilgili kararlarına imza atmaya hazır olduklarını vurgulayarak, kentin ve Türkiye'nin problemlerinin çözümü konusunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Haber Ara