Dolar

32,5986

Euro

34,8126

Altın

2.504,99

Bist

9.484,16

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 17:12:44

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor
Seçimlerde milletvekili olmaya hak kazananlar mazbatasını almaya devam ediyor

HDP'den İzmir milletvekili seçilen Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan mazbatasını İl Seçim Kurulu'ndan aldı.

İl Seçim Kurulu'nun kurulduğu Kültür Park Fuar Alanı içindeki Atlas Pavyonuna gelen Kürkçü yanında nüfus cüzdanını getirmediği için bir süre bekledi. Daha sonra nüfus cüzdanı fotokopisini gösteren Kürkçü ile Doğan mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Emin Akbaş'tan aldı.

Kürkçü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin demokrasi meselelerinin taşıyıcısı olacaklarını belirterek, kurulma hazırlığında bulunulan koalisyonların hiçbirinin halkların demokratik ihtiyaçlarına yanıt verecek kapasitede olmadığını savundu.

Toplumsal muhalefet gücünün Meclis'teki sözcüsü olarak misyonlarını yerine getireceklerini ifade eden Kürkçü, şunları söyledi:

"Önceki dönem kanunsuzlukların, hukuksuzlukların, yolsuzlukların giderilmesi, hem de özellikle çözüm, barış, demokratik anayasa işçilerin temel hakları, toplumsal haklar, asgari ücret, emeklilerin hakları, taşeron çalışma konusunda meclisin geçmiş dönemde işlediği günahların telafisi için çaba göstereceğiz. Esasen 2019 seçimlerinde Türkiye'nin yönetici gücü olmak üzere uzun vadeli bir yürüyüş hattı üzerinde bugün Ankara'ya doğru yola çıkıyoruz."

Müslüm Doğan ise "Ortak vatanımızda gerçek bir demokrasinin inşası için yola çıktık" dedi.

- Iğdır

Iğdır'da HDP'li milletvekilleri Mehmet Emin Adıyaman ve Kıznaz Türkeli, partililerle birlikte Iğdır Adliyesi'nde gelerek mazbatalarını aldı.

İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mustafa Güneş ve Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Cihan Yılmaz, milletvekillerine hayırlı olsun dileklerini ileterek mazbatalarını verdi.

Adıyaman, verdikleri sözleri tutacaklarını söyleyerek, tüm Iğdır halkına hayırlı olması dileğinde bulundu.

Türkeli ise kazananın halklar, kardeşlik ve barış olduğunu dile getirdi.

- Hatay

Hatay'da AK Parti'den milletvekilleri seçilen Adem Yeşildal, Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu mazbatalarını aldı.

Milletvekilleri Yeşildal, Karasayar ve Türkoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç ve partililerle birlikte Hatay Adliyesi'ne geldi.

İl Seçim Kurulu'nda mazbatalarını alan milletvekillerinden Türkoğlu adliye çıkışı gazetecilere, "Hatay'a hizmet, Türkiye'ye hizmettir" sloganıyla yola koyulduklarını söyledi.

Türkoğlu, "Biz biliyoruz ki Türkiye'ye hizmetle de tüm dünyaya ve insanlığa hizmet götürmeye talip bir cihangir devlet var. Seçimde bizi yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize şükran borçluyuz. Seçim sonuçları, memleketimize ve milletimize hayırlı olsun. İnşallah 'durmak yok, yola devam' diyorum" ifadelerini kullandı.

Milletvekilleri daha sonra partililerle birlikte adliye önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

AK Parti milletvekilleri Mehmet Alğan ve Mehmet Öntürk'ün il dışında oldukları için mazbatalarını daha sonra alacağı öğrenildi.

- Bursa

MHP'den Bursa Milletvekili seçilen İsmet Büyükataman, Kadir Koçdemir ve Tevfik Topçu mazbatalarını aldı.

Büyükataman, Koçdemir ve Topçu, MHP İl Başkanı Yüksel Yılmaz ve bir grup partiliyle adliyeye geldi.

Bursa 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin duruşma salonunda, Büyükataman'ın mazbatası İl Seçim Kurulu Başkanı İrfan Karakahya tarafından verildi. Koçdemir de mazbatasını Osmangazi İlçe Seçim Kurulu Başkanı Taner Ulutürk'ten aldı. Topçu'ya ise mazbatasını, Karakahya ve Ulutürk ile İl Seçim Müdürü Ceyda Atalay, memurlar Göknur Başpınar ve Zeynep Karaaslan teslim etti.

Milletvekilleri daha sonra partilileriyle fotoğraf çektirdi.

- Adana

Adana'da CHP milletvekilleri mazbatalarını aldı.

İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Osman Yıldırım, Adana Adliyesi'ne gelen milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, Aydın Uslupehlivan ve İbrahim Özdiş'e mazbatalarını verdi.

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut ve partililerin de katıldığı etkinlikte mazbatasını alan milletvekilleri, Adana ve Türkiye'ye en iyi şekilde hizmet edeceklerini ifade etti.

- Kayseri

Kayseri'de AK Parti'den milletvekili seçilen Mehmet Özhaseki, Ahmet Doğan, Yaşar Karayel, Kemal Tekden ve Havva Talay Çalış ile CHP'den milletvekili seçilen Çetin Arık mazbatalarını aldı.

AK Parti Kayseri milletvekilleri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları ve partililerle Adliye Sarayına geldi.

Konferans salonunda Özhaseki'ye mazbatasını Buket Sicimgiller, diğer milletvekillerine de İl Seçim Kurulu üyeleri verdi.

Milletvekili Yaşar Karayel, adliye önünde yaptığı açıklamada, Kayseri'de 7 Haziran'daki seçimlere yüzde 88,5 katılımla çok güzel bir demokrasi sınavı verdiklerini kaydetti.

Hep birlikte gayret ederek şehirdeki insanlara ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayan Karayel, şöyle devam etti:

"Netice itibariyle milletimizin dediği oldu. Önemli olan demokrasimizin güçlenmesi, sivil siyasetin güçlenmesidir. Milletin söyleminin dışında, milletin dediğinin dışında bir şey olmaz. Kayseri'de tüm partilerin toplamında fazla oy almış bulunuyoruz. Bu şu demektir; Kayseri hala AK Parti'ye güveniyor, AK Parti'yle beraber. Yaptığımız hizmetlerin yanında olduğunu Kayseri tescil etmiştir. Biz inşallah milletimizin bu teveccühüne layık olmaya çalışacağız. Seçilen 5 arkadaşımız ve tüm teşkilatlarımızla yarın yeniden seçim olacak gibi hep birlikte gayret içerisindeyiz."

CHP Milletvekili Çetin Arık, İl Başkanı Mustafa Ayan ve milletvekili adayları ile Sahabiye Mahallesi'ndeki parti binası önünden Kayseri Adliye Sarayına kadar yürüdü.

Yolda vatandaşları selamlayan Arık ve beraberindekiler, kırmızı karanfil hediye etti.

Arık, adliye konferans salonundaki törende, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Buket Sicimgiller'den aldı.

Çetin Arık, adliye önünde yaptığı açıklamada, milletin sandıkta verdiği karara saygılı olduklarını söyledi.

Bundan sonraki süreçte Kayseri'nin hak ettiği projelerin takipçisi olacağını ifade eden Arık, desteklerinden dolayı parti teşkilatlarına teşekkür etti.

Arık, bir soru üzerine, "Milletimiz artık tek adam dönemini bitirdi. Milletimizi başkanlık sistemini istemiyor. Milletimiz demokrasi istiyor, milletimiz parlamenter sistemden yana. Milletimiz hukukun üstünlüğünü istiyor, milletimiz özgürlük istiyor, milletimizi tam bağımsız bir Türkiye istiyor. Milletimiz artık uzlaşı istiyor, normalleşme istiyor. Biz CHP olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Türkiye iktidarsız kalmayacaktır" dedi.

CHP'nin Türkiye'nin çıkarının gerektirdiği hükümetin içinde olması gerektiğini düşündüğünü vurgulayan Arık, gönüllerinden yüzde 60'ın iktidar olmasının geçtiğini sözlerine ekledi.

AK Parti'den 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Eskişehir milletvekili seçilen Salih Koca mazbatasını aldı. Törene katılamayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın mazbatası AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü'ye verildi.

- Eskişehir

AK Parti'den Eskişehir milletvekili seçilen Salih Koca mazbatasını aldı. Törene katılamayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın mazbatası AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü'ye verildi.

Eskişehir Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen törende İl Seçim Kurulu Başkanı Salih Karal, şehir dışında olması nedeniyle katılamayan Avcı'nın mazbatasını Ünlü'ye verdi. Koca'ya ise mazbatasını İl Seçim Kurulu yedek üyesi Nedim Üzmez teslim etti.

Koca, yaptığı konuşmada seçimlerin Türkiye'ye ve Eskişehir'e hayırlı olmasını diledi.

Eskişehir'de seçim sürecinin demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirten Koca, "İnşallah bundan sonraki seçimlerde aynı şekilde demokratik bir ortamda gerçekleşir. Şehrimiz adına da hizmetler yapmaya devam ederiz. Toplumun refahı ve vatanın huzuru için bugüne kadar yaptığımız çalışmalara bundan sonra da devam edeceğiz" diye konuştu.

Haber Ara