Dolar

32,5969

Euro

34,7289

Altın

2.496,30

Bist

9.524,59

Milletvekilleri kayıt yaptırıyor

Milletvekilleri kayıt yaptırıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-22 17:01:57

Milletvekilleri kayıt yaptırıyor
Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye İhracatçılar Meclisi töreninde Rıza Sarraf'a ödül verilmesiyle ilgili "Eğer önceden bu isme ödül vereceğimi biliyor olsaydım o karenin içerisinde yer almazdım" dedi.

Milletvekillerinin kayıt işlemleri sürüyor.

Kurtulmuş, kayıt yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, koalisyon tartışmalarının anımsatılarak, "Siz hangisini daha muhtemel görüyorsunuz?" sorusu üzerine, henüz bütün bunların konuşulması için erken olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, Meclis'teki yemin töreninin arkasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncelikle teamül gereği birinci parti olan AK Parti'nin Genel Başkanı ve Başbakan'ı görevlendireceğini söyledi.

Daha sonra da koalisyon görüşmelerine başlanacağını ve resmi olarak sürecin yürüyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, "En kısa zamanda inşallah birinci turda Türkiye'yi tatmin edecek iyi bir koalisyonun ortaya çıkacağını ümit ediyoruz. Ama henüz başlanmış bir koalisyon görüşmeleri süreci olmadığı için bu konuda çok fazla bir şey söylemeyi uygun bulmuyorum" diye konuştu.

"Sizin gönlünüzden geçen nedir?" sorusuna Kurtulmuş, "Benim gönlümden geçen değil. Siyaset nihayetinde şartlar meselesidir. Milletin ortaya koymuş olduğu mesele bellidir. hiç bir partinin bu anlamda bir kırmızı çizgi dayatması içerisinde olmaması lazım" dedi.

Kurtulmuş, milletin kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, bütün partilerin milletin bu kırmızı çizgilerini iyi şekilde anlamaları neticesinde, "uzlaşmayla önemli bir koalisyonun olacağını" söyledi.

-" Milletimiz için en hayırlısı olsun"

Resmi görüşmeler olacağını, partilerin net duruşlarının ortaya çıkacağını ve bu net duruşlar sonrasında koalisyon görüşmelerinin şekilleneceğini belirten Kurtulmuş, ancak ortada şu anda resmi görüşmeler olmadığını anımsattı. Kurtulmuş, "Koalisyon toto oynamaya gerek olmadığı kanaatindeyim. Ne olacağını süreç içerisinde görürüz. Milletimiz için en hayırlısı olsun. Onu temenni ederiz" ifadesini kullandı.

"Erken seçim olasılığı görüyor musunuz?" sorusu üzerine Kurtulmuş, Türkiye'nin demokrasiyle yönetilen bir ülke olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Allah'a çok şükür ki bizi bütün çevre ülkelerinden ayırt eden en önemli özellik Türkiye'de her hal ve şart altında demokrasinin işliyor olmasıdır. 7 Haziran seçimlerinde de bunu gördük. Demokrasinin de kuralları belli. Hiçbir partiye milletimiz tek başına iktidar olma imkanı vermediğine göre bir koalisyon denenecektir. Koalisyon olursa gerçekten millete hizmet edecek bir koalisyon olmasını temenni ederiz, bu şekilde gerçekleşmesini isteriz. Ama sonuçta Türkiye'de bir koalisyon kurulamayacaksa, anayasa karşısında onun da yeri bellidir, Türkiye bir seçime gider. Ama ben erken seçim ihtimalinin şu an dahi en uzak ihtimal olduğu kanaatindeyim."

- "Bu karenin içerisinde yer almasaydık"

Kurtulmuş, "Rıza Sarraf'a ödül verilmesi rahatsızlık yarattı mı?" sorusuna şu, yanıtı verdi:

"Dün ödül törenine, daha doğrusu toplantıya gittiğimiz zaman kime ödül vereceğimizi, kime hangi bakanın ödül vereceğini bilmiyorduk. Sahneye bakanlar olarak davet edildik. Benim bulunduğum süreçte 10 şirketin temsilcilerinin isimleri okundu. Ben hayatımda hiç görmediğim, bundan sonra da yolda görsem tanır mıyım, tanımaz mıyım bilmediğim bir isimle orada hemen o anda bir oldu bittiyle defakto olarak karşılaştık. Keşke bu töreni düzenleyenler kime ödül vereceğimizi bize önceden söylemiş olsalardı. Eğer önceden bu isme ödül vereceğimi biliyor olsaydım o karenin içerisinde yer almazdım. Bu karenin ortaya çıkmış olması, bu fotoğrafın ortaya çıkması inanın ki herhalde en çok bana rahatsızlık vermiştir. Dolayısıyla keşke bu organizasyonu yapanlar bunları önceden ayarlamış olsalardı ve bu karenin içerisinde yer almasaydık."

Haber Ara