Dolar

32,5043

Euro

34,9521

Altın

2.429,97

Bist

9.803,30

Milletvekilleri kayıt yaptırıyor

Milletvekilleri kayıt yaptırıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 15:28:00

Milletvekilleri kayıt yaptırıyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, seçim sonuçlarıyla ilgili, "Türkiye için bir hükümetin çıkacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

25. Dönem Parlamentosunda görev yapacak milletvekillerinin kayıtları devam ediyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin koalisyon ihtimallerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunan Şentop, seçim sonuçlarına göre AK Parti'nin içinde yer almadığı seçeneğin mümkün gözükmediğini belirtti.

Hükümet kurmanın sorumluluğunun öncelikle AK Parti'de olacağını savunan Şentop, "Herkes ortaya çıkan tabloda partilerin anlaşması suretiyle hükümet kurulabileceğinin farkına varılmalı. Her partinin taahhütleri var ama iki parti bir araya gelince, yeniden değerlendirme yapmak gerekecektir. Her partinin kırmızı çizgileri, geri adım atamayacağı sınırlar vardır ama böyle bir ortamda önce kırmızı çizgilerin ortaya konulması yanlış olur. Türkiye için bir hükümetin çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Yeni parlamento döneminde yeni anayasa yapılıp yapılamayacağına dair görüşü sorulan Şentop, "Geçen dönem anayasa çıkaramadık. Partiler samimi hareket ederse, mutabık kalınanlar üzerinden hareket edilirse yeni anayasa olabilir. Ancak tecrübeme göre, bu dönem yeni anayasa şansını daha az görüyorum" dedi.

-Araç kartındaki fotoğrafa itiraz

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da sözlerine 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e rahmet ve ramazan ayının hayırlı olmasını dileyerek başladı.

Koalisyon seçeneklerine ilişkin soru üzerine Tanal, "Milli irade, yolsuzluk ve rüşvetten, hukuksuzluktan, adaletsizlikten kayırmacılıktan şikayetçi olan vatandaşlarımız üç partinin koalisyon kurması konusunda yetki verdi" diye konuştu.

Milletvekillerinin yeni araç kartlarına fotoğraf yeri konulduğunu belirten Tanal, "Bu kişilik haklarına aykırıdır. Amaç güvenlikse kimlik kontrolü yapılabilir. Bürokratların araçlarında fotoğraf var mı? Ben fotoğrafımı vermeyeceğim. Gerekli itirazları yapacağım, iptali için dava açacağım" dedi.

- "Çözüm Süreci artık devlet politikası"

AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum ise Çözüm Süreci'ne ilişkin soruları yanıtlarken, sürecin artık devlet politikası olduğunu, çerçeve kanunla birlikte devletin kurumlarının sorumluluk altına girdiğini kaydetti.

Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerin sürece olası etkisini de değerlendiren Uçum, şunları söyledi:

"Sınır ötesindeki yeni gelişmeler Türkiye'nin kendi ulusal güvenliği çerçevesinde tutum alacağı gelişmelerdir. Sınırlarımızın dışında Türkiye toplumunu, ülkesini, devletini tehdit etmemek kaydıyla ortaya çıkabilecek gelişmeleri devlet elbette kendi çıkarları doğrultusunda değerlendirecektir. Çözüm sürecini dış faktörlerle, aktüel siyasetle heba etmek tercihimiz değildir."

Haber Ara