Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Milletvekili seçiminin ardından

Milletvekili seçiminin ardından

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-03 16:02:32

Milletvekili seçiminin ardından
HDP'nin Tunceli'deki seçim sonuçlarına ilişkin, sandık tutanaklarının birleştirilmesi ve geçersiz oylar nedeniyle itirazda bulundu.

HDP Tunceli İl Eş Başkanı Aslan Çağ ve HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, seçim sonuçlarına dair, Merkez İlçe Seçim Kuruluna giderek itiraz dilekçesi verdi.

Önlü, itiraz başvurusunda bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli'de 253 oy farkla ikinci milletvekilliğini kaybettiklerini belirterek, bazı sandıklara ilişkin tespit ettikleri yanlışlıklara karşı itirazda bulunduklarını ifade etti.

Tunceli merkezin yanı sıra bağlı ilçelerde de itirazlarının söz konusu olduğunu anlatan Önlü, "Buradaki seçim sonuçlarına itirazda bulunduk. Hem listelerin, tutanaklarının birleştirilmesi hem de geçersiz oylara ilişkin merkez ilçe seçim kuruluna itirazda bulunduk. İlçelerimizde de sandıkların birleştirilmesi ve geçersiz oyların tekrar sayılması için başvuruda bulunduk. İtirazımızın sonucunu bekleyeceğiz" diye konuştu.

Önlü, Türkiye genelindeki seçim sonuçlarına ilişkin de şu değerlendirmede bulundu:

"Çıkan sonuç tahmin edilen bir sonuç değildi. Tabi çıkan bu sonuca diyecek hiçbir sözümüz yok halkın iradesine saygı duyuyoruz. Umarım, Türkiye'nin ihtiyacı olan barışın, demokrasinin, özgürlüklerin gelişmesi temelinde bu irade kullanılır. Dersim'de çıkan sonuca da saygı duyuyoruz. Emeği geçen tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Saygı duymamız gerekiyor."

Haber Ara