Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Milletvekili reklam için kendini kaçırttı

Milletvekili Honçarenko'un kaçırıldığına dair haberlerin, Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından organize edilen bir şov olduğu ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-01 17:44:55

Milletvekili reklam için kendini kaçırttı

Sputnik'te yer alan habere göre, Honçarenko'nun kaçırıldığına dair haberlerle ilgili bir rapor hazırlayan Ukrayna Güvenlik Servisi, bu haberlerin Honçarenko'yu kaçırmayı planlayan bazı militanların yakalanması için servis edildiğini duyurdu.

Açıklamada, militanların Honçarenko'ya işkence yapmayı, gözlerini kör etmeyi, dizkapaklarını ezmeyi ve asit enjekte etmeyi amaçladığı kaydedildi.

Yaşanan gelişmeyi yorumlayan uzmanlar, Ukraynalı milletvekilinin ucuz bir PR (halkla ilişkiler) çalışması yaptığını vurguladı.

23 Şubat'ta Odessa'da görev yapan bazı savcılar, Honçarenko'nun kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığını belirtmişti. Hızla yayılan haberlerde, Honçarenko'nun kaçırılmasında Rusya'nın parmağı olabileceği öne sürülmüştü.

KAÇIRILDI DENDİ, TELEVİZYONA ÇIKTI

Ancak Rusya tarafından kaçırılmış olabileceği iddia edilen Honçarenko, haberlerin üzerinden henüz birkaç saat geçtikten sonra bir televizyona röportaj verirken görülmüştü.

Honçarenko'nun 2014'te Odessa kentinde 48 kişinin öldüğü ve 250'den fazla kişinin yaralandığı sendika binası katliamının planlayıcılarından biri olduğu düşünülüyor.

Haber Ara