Dolar

32,5272

Euro

34,7165

Altın

2.486,81

Bist

9.524,59

Milletlerarası anlaşmalar

Milletlerarası anlaşmalar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-12 12:39:58

Milletlerarası anlaşmalar
Türkiye ile Güney Afrika, Türkmenistan, Kosova, Bosna Hersek ve BM Sınai Kalkınma Örgütü arasında imzalanan çeşitli anlaşma ve protokoller Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye ile Güney Afrika arasında imzalanan "İkili Ulusal Komisyon Kurulmasına İlişkin Anlaşma", siyaset, ekonomi, ticaret, savunma, güvenlik, tarım, mineraller, enerji, eğitim, turizm, spor ve çevre alanlarında iki ülke arasındaki işbirliğini artırmanın yol ve vasıtalarını aramayı amaçlıyor.

Türkiye ile Türkmenistan arasında 29 Şubat 2012'de Ankara'da imzalanan "Arşiv Alanında İşbirliği Protokolü" taraflar arasında karşılıklı işbirliğini geliştirmeyi, "Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Anlaşması" da her iki ülkenin gençlik ve spor yapıları arasında iletişimi ve işbirliğini destekleyip kolaylaştırmayı ve bu alanlardaki işbirliği programları için detaylı önerilerin çerçevesini belirlemeyi hedefliyor.

Türkiye ile Kosova arasında 30 Mayıs 2012'de Ankara'da imzalanan "Yatırımların  Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma", iki ülkeden yapılacak yatırımlara eşit muamelenin sermaye ve teknoloji akımı ile tarafların ekonomik kalkınmasını teşvik edeceği kabulüyle ekonomik işbirliğini artırmayı öngörüyor.

Türkiye ile Bosna Hersek arasında imzalanan "Kültür Alanında İşbirliği Protokolü", iki ülkenin halkları arasındaki geleneksel, tarihi ve kültürel bağların tabii bir sonucu olarak mevcut dostluk, karşılıklı anlayış ve ortak kültür değerlerin zenginleştirilmesini ve kültürel alandaki işbirliğinin güçlendirilmesini hedefliyor.

Türkiye ile BM Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO) arasında 15 Haziran 2008'de imzalanan "İşbirliği Anlaşması" da UNIDO ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) arasındaki işbirliğinin çerçevesini oluşturmayı amaçlıyor.

Haber Ara