Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Millet İttifakı'ndan Öcalan gerilimi

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesi gerektiğini, bu konuda Bahçeli'nin dahi fikir beyan ettiğini söyleyerek, CHP ve İYİ Parti'nin sessiz kalmasını eleştirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-14 10:18:47

Millet İttifakı'ndan Öcalan gerilimi

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Pazartesi günü Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, partinin 23 Haziran'da benimseyeceği tutum konusunda kararın bu hafta içinde verileceğini belirterek, TBMM Grubu ve Merkez Yürütme Kurulunun (MYK) toplandığını, 17 Mayıs'ta da İstanbul'da il, ilçe örgütü yöneticileri ve seçim çalışmalarını sürdüren komisyon üyeleriyle toplantı yapılacağını kaydetti.

"BAHÇELİ BİLE FİKRİNİ BEYAN ETTİ"

DW Türkçe'nin haberine göre millet İttifakı'na da seslenen Oluç, "CHP ve İYİ Parti'ye sormak istiyoruz; 'Öcalan avukatlarıyla ve ailesiyle görüşebilmeli, hukuk uygulanmalı' cümlesini kurmak sizin açınızdan bu kadar zor mu? MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli bile avukat görüşünün yapılabilmesi konusundaki fikrini beyan etti. Siz muhalefet partisisiniz, iktidarın keyfi ve hukuk dışı uygulamalarına itiraz etmeyecekseniz, neye itiraz edeceksiniz?" eleştirisinde bulundu.

2019-05-14_10h14_56
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan'ın 2 Mayıs'ta 8 yılın ardından ilk kez avukatlarıyla görüştürülmesi ile ilgili olarak "Bu bir talep meselesidir. Avukatıyla uzun yıllar görüşememesinin ısrarlı bir şeklidir. Bir hanımefendi milletvekilinin cezaevinde 160 günden beri ölüm orucu tutmuş olmasındandır. Böyle bir durum karşısında Sayın Cumhurbaşkanının ifade ettiği şekliyle; çözüm sürecini kapsamayan ama avukatının talebine verilen bir cevaptır. Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün. Yani görüşmese dahi bunlar Kandil'den haberleşiyorlar zaten" yanıtını vermişti.

 

Haber Ara