Dolar

32,5013

Euro

34,7638

Altın

2.478,98

Bist

9.542,02

'Millet abdestinizi tazeleyin dedi'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 7 Haziran seçimlerinden ders aldıklarını ve 1 Kasım'a böyle hazırlandıklarını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-25 16:11:10

'Millet abdestinizi tazeleyin dedi'

Çanakkale milletvekili aday tanıtım toplantısı için ilçeye gelen Kurtulmuş, Gazi Süleyman Paşa Camisinde cuma namazını kıldı. Vatandaşlarla bayramlaşan Kurtulmuş, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

20 Temmuzdan bu yana çok yoğun saldırılarla karşı karşıya olduklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu terör saldırıları eş zamanlı düğmeye basılmış gibi Suruç'taki bombalı saldırıdaki katliamla birlikte terör saldırıları başladı. Birden fazla terör örgütü bir canavarın uyandırılması gibi uyandırıldı. Robotlar harekete geçti. Türkiye'nin her yerinde polisimize, askerimize ve sivil vatandaşlarımıza karşı saldırılar oldu. Güvenlik güçlerimizi uyum içerisinde milletimizin de desteğini alarak bu olaylarda dirayetle terörü bastırmakta olduğunu görüyoruz. İnşallah bir daha bu ülkede terörü canlanmamak üzere geride bırakacağız. Terörün arkasındaki amaç Türkiyeyi Suriye, Ukrayna, Mısır gibi yapmaktır. Türkiye'yi yönetilemez hale getirmektir" diye konuştu.

HAC FACİASINI DEĞERLENDİRDİ

Mina'da şeytan taşlamaya giderken ölen 700'den fazla hacı adayı için değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Mina'da yaşanan, 753 Müslüman kardeşimizin öldüğü, 887'sinin de şu anda yaralanarak hastanede bulunduğu büyük facia. Önceki yıllarda da maalesef çok yaşandı. Son yıllarda gidenler bilir, şeytan taşlamaya giderken 3 yollu bir rahatlama sağlandı. Bu yıl henüz sebebi belli olmayan nedenle büyük bir izdiham oluştu. Olmaması gereken yerde özellikle hiç olmaması gereken bir yerde 753 kişi ezilerek şehit oldu. İnşallah onlarda ihramları içerisinde Allah'ın yüce katına ulaşmışlardır. Tamamlayamadıkları hacıları Allah katında kabul olmuştur. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Sorunların ortadan kalması için İslam dünyası olarak üzerimize düşeni yapmamız lazım" dedi.

"MİLLET BİZE 7 HAZİRAN'DA ABDESTİNİZİ TAZELEYİN DEDİ"

"Yaklaşan 1 Kasım erken seçimler öncesinde Türkiye'nin yolu kuvvetli iktidardan geçiyor" diyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Milletimiz 7 hazirandan sonraki süreci iyi gördü. Türkiye'nin yolu kuvvetli bir iktidardan geçiyor. Kuvvetli bir iktidar için 1 kasım sabahı Ya Allah Bismillah diyerek haydi Bismillah da diyemiyoruz şarkı yasaklandığı için sandıklara oyumuzu atacağız ve Türkiyeyi iktidara taşıyacağız. Bayram namazlarında sabah namazından sonra hoca efendi vaaz eder. bazen insanların içi geçer uyuklar. yanındaki kolundan dürter ve hadi bakalım git kardeşim abdestini tazele gel der. Millet bize 7 Haziran'da 'abdestinizi tazeleyin, gelin' dedi. Millet esastır. Millete karşı kibir olmaz. Biz abdestimizi tazeledik" şeklinde konuştu.

Haber Ara