Dolar

32,5991

Euro

34,8085

Altın

2.499,01

Bist

9.448,13

'Millet 1 Kasım'da istikrarı seçti'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 1 Kasım seçimlerinde milletin istikrardan yana karar verdiğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-12 20:27:40

'Millet 1 Kasım'da istikrarı seçti'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 1 Kasım seçimlerinde milletin istikrardan yana karar verdiğini belirterek, "Milletimiz Allah'a çok şükür lütfetti, derin feraseti ile Türkiye'deki kriz tüccarlarına, bölgedeki ve dünyadaki kriz tüccarlarına inat 1 Kasım'da krizi değil, istikrarı ve güçlü Türkiye'yi seçti" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'nun Gülyalı ilçesinden yapımına başlanacak olan Ordu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun Temel Atma Töreni'ne katıldı. Törene Kurtulmuş'un yanı sıra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Ergün Taşçı, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mehmet Metiner ve Tülay Kaynarca, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve çok sayıda davetli katıldı.

"MİLLET 1 KASIM'DA KRİZİ DEĞİL, İSTİKRARI VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ SEÇTİ"

Temel atma töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 1 Kasım seçimlerine değindi. 1 Kasım'da milletin istikrarı seçtiğini belirten Kurtulmuş, "1 Kasım seçimlerinin ardından millet gayretini ortaya koydu. Millet dedi ki, 'biz Türkiye'nin bugün ki seviyesine rıza göstermiyoruz. Daha ileriye gitmesi lazım. Dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olması lazım, daha güçlü bir Türkiye istiyoruz. Daha özgür bir Türkiye istiyoruz ve sözü dünyanın her yerinde dinlenen bir Türkiye istiyoruz. Onun için krizler kaoslar istemiyoruz. Onun için ne yöne gideceğini bilmeyen bir Türkiye değil, gideceği istikameti belli olan hem refahtan yana hem adaletten yana, hem halktan yana, hem toplumsal bütünleşmeden yana yürüyen bir Türkiye istiyoruz'. Milletimiz Allah'a çok şükür lütfetti, derin feraseti ile Türkiye'deki kriz tüccarlarına, bölgedeki ve dünyadaki kriz tüccarlarına inat 1 Kasım'da krizi değil istikrarı ve güçlü Türkiye'yi seçti" diye konuştu.

"PROF. DR. AZİZ SANCAR GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI"

Nobel Kimya Ödülünü Kazan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın tüm Türkiye'yi mutlu ettiğinin altını çizen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dün hep beraber büyük bir kıvancı yaşadık. Sayın Prof. Dr. Aziz Sancar beyin 'Nobel Kimya Ödülü'nü alması hepimizin göğsünü kabarttı. Büyük iftihar duyduk. Sanki onun bu büyük başarısı hepimizin tek tek başarısıymış gibi sevindik, kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Aziz Bey Türkiye'de de yetişmiş, 'beni yetiştiren Türk eğitim sistemine de müteşekkirim' diyor ama çok özel bir gayretle bu seviyeye gelmiş. Gönlümüz arzu eder ki Türkiye'nin üniversitelerinin her birinden nice Aziz Sancar'lar yetişsin. Bu millet böyle bir cevhere sahiptir. Bu millet böyle bir imkana sahiptir, yeter ki bu milletin önü açılsın" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve protokol üyeleri Ordu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun temellerini attı. 

Haber Ara