Dolar

32,4989

Euro

34,9316

Altın

2.431,50

Bist

9.716,77

Milan'ın oyuncusu Antonio Candreva, 30 göçmen çocuğa sahip çıktı

Inter Milan’ın dünyaca ünlü futbolcusu Antonio Candreva, parasızlıktan dolayı okulunda istediği yemeği yiyemeyen göçmen çocuğa sahip çıktı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-11 09:36:20

Milan'ın oyuncusu Antonio Candreva, 30 göçmen çocuğa sahip çıktı

TIMETURK | ÇEVİRİ

32 yaşındaki uluslararası futbolcu, İtalya'nın Minerbe şehrinde bir okulda ailesi öğlen yemeği parasını ödeyemeyen sekiz yaşındaki kız çocuğunun sesine ses oldu. Candvera, arkadaşları makarna dahil iki öğün yemek yerken kendisine ton balığı konservesi ve kraker verilen çocuğun gözyaşlarına dayanamadı.

YILLIK OKUL YEMEĞİ ÖDENEĞİNİN TAMAMINI VERDİ

Kız çocuğunun ve aynı okuldaki 30 diğer göçmen çocuğun durumlarını öğrenen Antonio Candreva harekete geçti. Bütün çocukların diğer çocuklarla aynı öğlen yemeğini yemesi için harekete geçen futbolcu bir yıllık ödeneklerin tamamını okula peşin ödedi.

BELEDİYE BAŞKANINA TEPKİ VAR

Okulun bulunduğu Minerbe'nin Belediye Başkanı'na bu durumu daha önce çözmediği için tepki gösterildi. Minerbe Belediye Başkanı Girardi ise İtalya Başbakan yardımcısı Matteo Salvini'nin önderliğini yaptığı göçmen karşıtı partinin bir üyesi. Konuya ilişkin eleştirilen başkan kendisini "bu tavrının günde 4.50 dolar olan öğlen yemeği parasını ödeyen ailelere saygıdan kaynaklandığını" söyleyerek savundu. Girardi'nin “ayrımcı” ve “insanlık dışı” bir karar verdiği belirtildi.

Kaynak: Daily Record

Haber Ara