Dolar

32,5831

Euro

34,7960

Altın

2.507,57

Bist

9.693,46

Mike Pompe'dan müttefiklerine: İran'a yardımı kesin

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, müttefiklerine İran’a yardım yapmamaları çağrısında bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-13 09:16:54

Mike Pompe'dan müttefiklerine: İran'a yardımı kesin

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Amerika'nın müttefiklerine İran üzerinde ekonomik yaptırımlar yapmaya çağırırken Tahran'ı BM kararlarına rağmen Orta Doğu'ya silah satmakla suçladı.

Pompeo, Brüksel'de AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası temsilcisi Federica Mogherini ile buluşma öncesinde twitterdan “Rejimin terörizmi ve vekalet savaşlarını desteklerken kullandığı bütün yatırımları kesmeliyiz” dedi.

TRUMP: İRAN GEÇMİŞTEKİNDEN DAHA SAYGILI

Brüksel'de NATO Zirvesi'ne katılan Pompeo oradan Abu Dabi'ye uçtu ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin liderleriyle İran'ı konuştu.

Perşembe günü erken saatlerde NATO basın toplantısında Trump'a İran'la artan gerilim soruldu. Trump, “Bizimle İran arasında bir gerilim olabileceğini söyleyebilirim” dedi. Trump, bununla birlikte İran şimdilerde bize geçmişte olduğundan çok daha fazla saygılı davranıyor” diye ekledi.

Trump ayrıca, “Birçok sorunları olduğunu biliyorum, ekonomileri çöküyor ancak size kesinlikle söyleyebilirim ki beni çağıracaklar ve hadi anlaşma yapalım diyecekler. Bir anlaşma yapacağız Ancak şu anda çok acı hissediyorlar” dedi.

Haber Ara