Dolar

32,5741

Euro

34,7584

Altın

2.501,48

Bist

9.693,46

Migros çalışanları Caddebostan ve Bakırköy sahilini temizledi

Migros çalışanları Caddebostan ve Bakırköy sahilini temizledi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-04 12:38:06

Migros çalışanları Caddebostan ve Bakırköy sahilini temizledi
Migros çalışanları "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla , Caddebostan ve Bakırköy sahil şeridi boyunca geri dönüşümde değerlendirilebilecek kağıt, cam ve plastik atıkları topladı.

Migros açıklamasına göre, Migros'un başlattığı çevre hareketine destek verecek olan şirketler, belirli Migros mağazalarında gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşayabilecekleri bir çevre bırakmak adına farklı bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirecek.

Migros çalışanları, "5 Haziran Dünya Çevre Günü"ne dikkat çekmek için, Caddebostan ve Bakırköy sahilinde düzenlenen etkinlikle sahil şeridi boyunca geri dönüşümde değerlendirilebilecek şekilde kağıt, cam ve plastik atıkları topladı.

Bu gönüllü harekete bölgede bulunan çevre halkı ve sivil toplum kuruluşları da katıldı. Migros çalışanları, sahilde piknik yapan, dinlenen kişilere etkinlik kapsamında çöplerini geri dönüşümlü çöp poşetlerine atmaları çağrısında bulundu.

Migros çalışanlarının başlattığı bu çevre hareketine destek veren Exitcom Elektronik'in atık sergisi Caddebostan Migros mağazasında sergilendi. Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Bilgilendirme Standı ise Caddebostan Migros mağazasından sonra 5 Haziran'da Galeria Migros mağazasında Migros müşterilerini bilinçlendirecek.

-Yeşil perakendeciliğin ilk örnekleri

Migros, bu çalışmanın yanında; yeşil perakende konusunda da pek çok ilke imza atıyor. Türkiye'de Leed Gold sertifikası alan ve benzeri bir mağazadan yüzde 30 daha verimli enerji tüketen doğa dostu ilk gıda perakende mağazasının kurucusu olan Migros, bunun yanında oluşturduğu 527 bin fidanlık orman, ilk geri dönüşümlü poşet ve bez çanta uygulaması ve geri dönüşüm kioskları aracılığıyla elde edilen 8 milyonu aşkın atık geri dönüşümü ile yeşil perakende uygulamalarını sürdürüyor.

Migros, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) ile yürüttüğü proje kapsamında müşterilerine geri dönüşüm kiosklarına bıraktıkları atıklar karşılığında nesli hızla tükenen deniz kaplumbağalarını evlat edinme fırsatı da sunuyor.

Hem Türk tarımı hem de perakende sektörü için çok önemli bir başlangıç olan İyi Tarım Uygulamaları (İTU) da Migros Grubu'nun çevreci uygulamaları arasında önemli bir yer tutuyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile iş birliği yapan Migros, bu proje ile Türk tüketicisinin en iyi tarım ürünlerini güvenle tüketmeleri, gelecek nesillerin sağlıklı beslenmesi ve Türkiye'deki tarım arazilerinin çevreci uygulamalarla daha verimli ve üretken olmasını hedefliyor.

Haber Ara