Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

Migros, 'BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ndeki yerini korudu

Migros, 'BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ndeki yerini korudu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-28 17:38:36

Migros, 'BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ndeki yerini korudu
Migros Ticaret AŞ, "BIST Sürdürülebilirlik Endeksi" listesinde iki yıl üst üste yer alan tek perakendeci oldu.

Migros'tan yapılan açıklamaya göre şirket, bu yıl BIST 50'de yer alan ve incelemeye tabi tutulan şirketler arasında kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst düzeyde olan 29 şirket arasında tarafsız ve bağımsız kriterlerle ölçümlenerek, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne girmeye hak kazandı.

Endeks, şirketlerin küresel ısınma, biyoçeşitlilik, doğal kaynakların verimli kullanımı, su kaynaklarının azalması, iş sağlığı ve güvenliği, istihdam, tedarik zinciri, şirket kurumsal yönetişimi gibi Türkiye ve dünya için önemli olan sürdürülebilirliğe ilişkin meselelere nasıl yaklaştıklarını ortaya koyuyor.

Faaliyet ve kararların bağımsız gözle değerlendirilmesini sağlayan endeks, şirketlerin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim sorumluluklarının ve bunların performanslarının kamuoyuyla şeffaf şekilde paylaşılmasını baz alıyor.

Migros, her gün mağazalara giren 1 milyon 750 bin müşterisi üzerinde çevre bilincinin oluşturulması, farkındalık yaratılması, gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşayabilecekleri bir çevre bırakmak adına kaynakların verimli ve tasarruflu kullanımına yönelik sürdürülebilir ve çevreci çalışma yürütüyor.

Migros, son beş yıldır sürdürülebilir çalışma süreçlerinin tek bir noktadan koordinasyonu için şirket bünyesinde, üst düzey yöneticilerinin başkanlık yaptığı "Sürdürülebilirlik Komitesi" oluşturdu. Sürdürülebilirlik Komitesi, şirketin bütün fonksiyonlarını içeren sürdürülebilirlik, verimlilik, doğal kaynakların kullanımı gibi sürdürülebilir tüm değerlerin somut kriterlerle ölçülüp değerlendirilmesini sağlıyor.

Haber Ara