Dolar

32,3556

Euro

35,2428

Altın

2.325,07

Bist

9.079,97

Mide rahatsızlığını azaltmanın 10 püf noktası

İspanyol sitesi ‘Khenial’ rahatsız edici mide gazlarından kurtulmaya yardımcı olacak doğal ilaçlar sağladığı bir rapor yayınladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-28 09:20:51

Mide rahatsızlığını azaltmanın 10 püf noktası

İspanyol sitesi ‘Khenial' rahatsız edici mide gazlarından kurtulmaya yardımcı olacak doğal ilaçlar sağladığı bir rapor yayınladı.

Site, raporunda, şişkinliğe sahip olmanın birçok insanın yaşadığı sorunlardan biri olduğunu, ancak midede oluşan bu gazların nedenini veya bunun ne ölçüde normal olabileceğini tam olarak anlamadığımızı söyledi.

Web sitesinde, çoğunlukla havadan oluşan gazların sindirim sistemine ve ince bağırsağa yerleştiği belirtildi. Midede gaz oluşumunun nedenleri arasında yemek yerken konuşmak, mercimek, elma ve brokoli gibi gaz üretimini artıran yiyecekler tüketmek, bazı ilaçları almak ve yiyeceklerin sindirimi sonucu ortaya çıkan gazlar yer almaktadır.

İşte mide gazını azaltmak için on etkili püf noktası:

1. Zencefil çayı 


Tıpkı limon gibi, zencefil de mükemmel bir içecektir, özellikle de sindirim sistemini temizlemek söz konusu olduğunda. Zencefil, bağırsaktaki gazı atmaya yardımcı olur. Bu içecek, tatlandırmak için biraz bal eklenmesi önerildiği için kronik hazımsızlık çekenler için faydalıdır.

2. Ağzınız açıkken sakız çiğnemeyin

Ağzınız açıkken sakız çiğnemek, yemekten daha kötü mide gazlarına neden olur. Ağzınız açıkken çiğnediğinizde boğaza daha fazla hava girerek midede hava birikmesine ve gaz üretiminin artmasına neden olabilir. Bu yüzden sakız çiğnemeniz ağzınız kapalıyken tavsiye edilir.

3. Papaya 


Papaya, vücuttaki proteinlerin parçalanmasını kolaylaştırarak yiyecekleri sindirmeye yardımcı olan ve gereksiz gazların birikmesi sorununu ortadan kaldıran özel bir enzim içerir. Zencefile benzer şekilde, papaya doğal bir antienflamatuardır ve sindirim sisteminin hareketini de iyileştirebilir.

4. Ananas suyu 


Sitede, ananasın E ve C vitamini gibi antioksidanlar ve vitaminler açısından zengin bir meyve olduğu ve mide ekşimesi ve mide rahatsızlığı gibi hazımsızlık semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olduğu belirtildi. Ananas suyu, yiyeceklerin sindirilmesine yardımcı olan, şişkinliği ve gaz üretimini azaltmayı mümkün kılan yüksek düzeyde enzim bromelain içerir.

5. Papatya çayı 


Papatya çayı, eski çağlardan beri mide problemlerinden kurtulmak için kullanılan klasik içeceklerden biridir ve bağırsak ve yemek borusunun şişmesini hafifletebilen bir başka doğal antiinflamatuardır. Japonya'da yapılan bir araştırma, papatyanın reflü semptomlarını ve şişkinliği nasıl bastırabildiğini göstermiştir.

6. Elma sirkesi

Site, midede bulunan bazı bakteri türlerinin gaza neden olabileceği konusunda uyarıyor. Elma sirkesi, daha fazla bağırsak asidi üretmeye yardımcı olarak sindirimi daha hızlı ve daha etkili hale getirir. Daha güçlü bir etki için salataya birkaç yemek kaşığı sirke ekleyebilir veya suyu kaynatıp bir çorba kaşığı sirke ve limon ekleyebilirsiniz.

7. Nane çayı 


Nane çayı bedeni ve zihni sakinleştirir ve ideal bir kas gevşetici içecektir. Nane çayı mideyi rahatlatır, ayrıca nane sihirli bir anti-enflamatuar bitkidir. Bu çay, gaz üretimini büyük ölçüde azaltabilir.

8. Kabartma tozu ve su 


Yıllardır birçok annenin kullandığı ev ilaçları arasında kabartma tozu, asitlerle karıştırıldığında midede pH seviyelerini dengeleyebilen güçlü bir alkali maddedir. Hazımsızlık sorunlarına yardımcı olmak için çeyrek yemek kaşığı karbonatı bir bardak soğuk suyla karıştırmanız önerilir.

9. Kızarmış gıdalardan ve sodadan kaçının

Site, kızartılmış yiyeceklerin vücuda çok zararlı olduğunu doğruladı ve vücudun sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu neredeyse hiçbir mineral, vitamin ve esansiyel yağ asitleri yüzdesini sağlamıyor. Bu yiyeceğin en büyük problemi, doymuş yağların yüksek olmasıdır; bu yüzden onu sindirdiğinizde, vücut aşırı miktarda çok sinir bozucu gazlar salgılar. Alkolsüz içecekler ise geğirerek sıkça fark ettiğimiz midede gaz birikimini artırır.

10. Limonlu su 


Limon çok güçlü bir turunçgil meyvesi olarak kabul edilir ve bol miktarda C vitamini ve antioksidan içerir. Dört yemek kaşığı limon ilavesiyle tam bir bardak sıcak su içilmesi tavsiye edilir. Limonlu su, mide kaslarını gevşetmek ve kabızlığın (gaz gibi) neden olduğu rahatsızlığı azaltmak için de faydalı olduğu biliniyor.

Kaynak: Arabi21

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara