Dolar

32,5128

Euro

34,8182

Altın

2.473,00

Bist

9.530,47

Microsoft, Secure Island'ısatın aldı

Bir önemli şirket daha, bundan sonra Microsoft çatısı altında faaliyet gösterecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-13 02:13:28

Microsoft, Secure Island'ısatın aldı

CHIP Online'da yer alan habere göre: Microsoft, satın alımlarına devam ediyor. Geçtiğimiz eylül ayında Silikon Vadisi tabanlı bir güvenlik şirketi olan Adallom'u satın alan Microsoft, bu defa da İsrail merkezli Secure Island'ı satın almak üzere anlaşmaya vardı. Henüz şu an şartların ve fiyatın açıklanmadığı anlaşmayla ilgili detaylar elbette önümüzdeki dönemde daha ne şekilde ortaya çıkacaktır. Şu an için yalnızca birkaç detay biliniyor.

Bu detaylardan biri, Microsoft'un Secure Island'ın çözümlerini, Azure Hak Yönetim Servisi'ne (Azure Right Management Service) entegre edeceği ve burada kurumların kişisel dosyalarını koruma noktasında çözüm arayacağı.

Anlaşmada bir diğer önemli nokta ise, İsrailli şirketin aynı zamanda müşterilerine hizmet vermeyi sürdürecek olması. Yani şirket, hem Microsoft'un iç servislerinde rol alacakken, yeni müşterilere kendi markasıyla hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca halihazırda müşterilerine gelecekte de destek vermeyi sürdürecek olan Secure Island, bu sayede her iki noktada da çözüm üretecek.

Haber Ara