Dolar

32,3826

Euro

35,0570

Altın

2.325,61

Bist

9.092,99

Microsoft personellerine evden çalışmayı kalıcı hale getiriyor

Tüm dünyada etkisini gösteren ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan Covid 19 salgını insan hayatını değiştirmeye devam ediyor. Microsoft yetkilileri, personellerinin istekleri doğrultusunda yönetici izni dahilinde evden çalışmayı kalıcı hale getirecek.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-13 16:20:59

Microsoft  personellerine evden çalışmayı kalıcı hale getiriyor

Kalabalık çalışma mekanlarının riskli çalışma ortamlarını tetiklediğine şahit olan büyük, orta ve küçük şirketler yeni bir iş modeli geliştirmeye karar verdiler.

Evden yarı zamanlı veya tam zamanlı çalışan personellerin virüsten korunmak için daha sağlıklı bir ortamda işlerini yürütmesi tüm dünyada popülerliğini artıran bir çalışma oldu.

WhatsApp Image 2020-10-13 at 16.22.25
Teknolojik hamlelerin yapıldığı ve insanların teknolojinin nimetlerinden bolca faydalandığı bir döneme dikkat çeken uzmanlar evden çalışmanın yeni yasal haklar doğuracağını açıkladı.
Bir süredir personelleri evde çalışan Microsoft yetkilileri, yöneticilerinin izinleri dahilinde personelin evden çalışmasını kalıcı hale getireceğini açıkladı.

Microsoft yetkilileri, Twitter ve Facebook personellerinin şartların düzelmesi durumunda dahi evden çalışabileceğini ifade etti.
Evden yarı zamanlı çalışmanın yönetici izni gerektirmediğine dikkat çeken Microsoft yetkilileri süreci verimli kılmaya çalıştıklarını ve daha önceden tanıdık bir sistem uyguladıklarını vurguladı.

WhatsApp Image 2020-10-13 at 16.22.25 (2)


Pandemi nedeniyle evden çalışma stili işverenler ve şirket sahipleri tarafından bir verimlilik sebebi olarak kabul edilmişti. Ancak aradan geçen zaman bazı yetersizlikler ve kusurları beraberinde getirdi.
Microsoft CEO'su Satya Nadella, “Kişisel yaşam ile iş hayatı arasında bir ayrım olmamasının, bazen ofiste uyuyormuş gibi hissettiğiniz anlamına geliyor” dedi.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara