Dolar

32,3462

Euro

35,0564

Altın

2.309,54

Bist

9.079,97

Michelle Obama İtalya'da

Michelle Obama İtalya'da

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 22:50:56

Michelle Obama İtalya'da
" Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, Milano'nun ev sahipliği yaptığı EXPO fuarını gezdi ve ABD pavyonunun açılışını yaptı.

"Gezegeni beslemek, yaşam için enerji" teması ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 147 ülkenin katılımıyla Milano'da düzenlenen EXPO fuarında ABD pavyonunun açılışına katılan Obama, burada öğrencilere yaptığı konuşmada, "Açlık-obezite gibi gıda problemlerinin çözümü elimizin altında. Bunun için EXPO'da olmak önemli. Pek çok ülkeyi tanıma fırsatı veriyor. Bu dünyada her zaman yapacak şey kalır, şimdi bu bilgileri alıp onları kullanma sırası siz gençlerde" dedi.

Obama, ev sahibi ülkenin pavyonu Palazzo Italia'yı da İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin eşi Agnese Landini, Tarım Bakanı Maurizio Martina, EXPO Komiseri Giuseppe Sala ve İtalya Dışişleri Eski Bakanı Emma Bonino ile birlikte gezdi. EXPO'daki temasları boyunca yetkililerden bilgi alan Obama, yemek yapma gibi çeşitli etkinliklere de katıldı.

Michelle Obama'nın, iki günlük EXPO ve Milano temaslarına kızları Sasha ve Malia eşlik etti.

Bu arada, İtalyan "first lady"si Renzi'nin Obama'ya, ABD'nin Güney Karolina eyaletinde Afro-Amerikalıların gittiği bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenler dolayısıyla taziyelerini sunduğu belirtildi.

Michelle Obama, yarın da İtalya'nın kanallarıyla ünlü Venedik kentini ziyaret ettikten sonra buradan Vicenza'ya geçerek ABD Üssü'nde görev yapan Amerikan askerlerinin aileleriyle bir araya gelecek.

Haber Ara