Dolar

32,3569

Euro

34,9550

Altın

2.320,17

Bist

9.079,97

Miami'de Zika virüsü alarmı

Miami'de Zika virüsü alarmı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-23 20:07:23

Miami'de Zika virüsü alarmı
ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami kentinde 5 kişide daha sivrisinek ısırmasına bağlı "Zika virüsü" tespit edildiği bildirildi.

Florida Valisi Rick Scott, Zika'ya karşı alınacak önlemlerin değerlendirildiği toplantıda yaptığı açıklamada, Miami'de 5 kişide daha Zika virüsünün tespit edildiğini belirtti.

Miami'de geçen hafta da 5 kişide virüs tespit edilmiş ve Miami sahilindeki bazı bölgeler virüsün yayılma alanı ilan edilmişti. Bugüne kadar bu bölgede Zika'ya yakalananların sayısının 41 olduğu duyurulmuştu.

Bugün açıklanan vakalardan birinin virüsün yayılma alanı ilan edilen bölgelerin dışındaki Tampa Bay'da görülmesi salgının yayılmakta olduğu endişesine neden oldu.

Vali Scott, federal hükümetten Zika ile mücadelede daha fazla destek istediklerini de kaydetti.

Öte yandan, Miami'de Zika ile mücadele kapsamında havadan ve yerden ilaçlama yapılıyor.

Aktif Zika bölgesi ilan edilen alandaki 9 devlet okulunda da dün başlayan eğitim sezonunun ardından, öğrencilere sivrisinekten koruyucu sprey ve giysi dağıtımına başlandı.

Sivrisinek ısırması dışında kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkan virüse, ilk kez 1947'de Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı. Uzun yıllar görülmeyen Zika virüsü, 2015'in mayıs ayında Brezilya'da tekrar ortaya çıkmıştı.

Zika virüsünün, hamile kadınlara bulaşması halinde bebeklerde nörogelişimsel bozukluğu ifade eden mikrosefaliye neden olduğu düşünülüyor.

Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara