Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

MHP'yi karıştıran isim tutuklandı

MHP'nin HSYK'ya şikayet ettiği hakim Burhan Yaz çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-09 21:29:30

MHP'yi karıştıran isim tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 'FETÖ' soruşturması kapsamında Cumhuriyet savcılarına ifade veren hakimler Burhan Yaz ile Nihal Uslu, sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorguları sonucunda tutuklandı.

HAKİM BURHAN YAZ TUTUKLANDI
Hakimlerden Yaz'ın ismi, MHP'nin olağanüstü kongre sürecinde aldığı kararla gündeme gelmişti. MHP yönetimi, olağanüstü kongre sürecinde verdiği karar nedeniyle eski Ankara 2. İcra Mahkemesi Hakimi Yaz'ı, HSYK'ya şikayet etmişti.

MHP, HSYK'YA ŞİKAYET ETMİŞTİ
Şikayet dilekçesinde, "Yaz'ın, kurultayın yapılabileceği yönündeki karara ilişkin, kasten ve ideolojik gerekçelerle yetkisiz ve görevi olmayan bir konuda, gerçek dışı ifade ve delillere dayanarak karar tesis ettiği" kaydedilmişti.

Yaz'ın, ideolojik tavırla hareket ederek, MHP kurultayının "korsan" şekilde toplanmasının önünü açabilmek adına, son anda yasaya aykırı karara imza atmaktan ve bunu da mesai bitimine dakikalar kala açıklamaktan çekinmediği ifade edilen dilekçede, "Mahkeme hakimi tarafından söz konusu mahkeme kararının kasten ve MHP kongresine 'Paralel Devlet Yapılanması/Fetullahçı Terör Örgütü' amaçlarına uygun bir müdahaleyi kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirdiği düşünülmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

 

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara