Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

MHP'nin Sakarya mitingi

Genel Başkan Bahçeli (3):- 'Siyasi devşirmelerle söz ve fikir birliği yapan Kılıçdaroğlu, tarihin hangi döneminde Türk milletinden diktatör çıktığını yüreği ve bilgisi varsa açıklasın da görelim. Bin 500 başkan yardımcısından, bütün il başkanlarının başkan yardımcısı olabileceğinden söz eden bir şahsın bu ülkede ana muhalefet lideri olması günahtır, gülünçtür'- 'CHP Genel Başkanı TBMM'de anaya

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-01 17:17:08

MHP'nin Sakarya mitingi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Siyasi devşirmelerle söz ve fikir birliği yapan Kılıçdaroğlu, tarihin hangi döneminde Türk milletinden diktatör çıktığını yüreği ve bilgisi varsa açıklasın da görelim. Bin 500 başkan yardımcısından, bütün il başkanlarının başkan yardımcısı olabileceğinden söz eden bir şahsın bu ülkede ana muhalefet lideri olması günahtır, gülünçtür." dedi.

Bahçeli, partisince Sakarya Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, CHP ve HDP'nin "Hayır" dediğini anımsattı.

PKK, FETÖ, PYD, YPG ve DEAŞ'ın "Hayır" katarına bindiğini, Türkiye'nin ayağını kaydırmak için kıyameti kopardığını, Pensilvanyalı hainin "Hayır" vaazı verdiğini dile getiren Bahçeli, "İmralı canisi 'Hayır' korosuna katılmış, piyonlarını yönlendiriyor. Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri arka arkaya eklemlenmiş 'Hayır' seslendiriyor. 16 Nisan anayasa referandumunda Türk milleti kendi geleceğini tertemiz iradesiyle belirleyecektir. Hangi hükümet sistemiyle yönetilebileceğimize, Vatikan'da Papa'nın huzurunda toplanan haçlı yedekleri, küresel vahşet çetesi değil, ayağa kalkan Sakarya verecektir. Sancıları bu yüzdendir." diye konuştu.

Bahçeli, PKK'nın "16 Nisan'da 'Evet' çıkarsa bittik." dediğini hatırlatarak, "Allah var ya bölücü terör örgütü doğru görüştedir, teşhiste isabet kaydetmiştir çünkü 16 Nisan'da PKK bitecek, yerin bin kat dibine gömülecektir. Kazdıkları hendeklerin bedelini ödeyecekler, döktükleri şehit kanlarının hesabını sonuna kadar verecekler." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin 16 Nisan'da üzerindeki ölü toprağı atacağını vurgulayan Bahçeli, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bundan dolayı sıkıntılıdır. 'Hayır' dedikçe hayırsızlığın kalın hatları gün yüzüne çıkmaktadır. Kılıçdaroğlu, yalan dolan, cehaletin boranı olmuş çıkmıştır. 16 Nisan'da uygulayacağımız 18 maddelik anayasa değişiklik paketi Kılıçdaroğlu'nu soluksuz bırakmıştır." şeklinde konuştu.

Devlet Bahçeli, yargı bağımsızlığının yanında tarafsız olacak dediklerini, bazı kesimlerin kabus gördüğünü, saptırdıklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkacak diyoruz, 'Ne gerek var, nereden çıktı, doğacak maliyeti kim karşılayacak?' diyorlar. Ali'nin külahını Veli'ye, Veli'nin külahını Ali'ye giydiriyorlar. Olmuyor, tutmuyor. Milletvekili seçilme yaşını 25'ten 18'e indireceğiz diyoruz, yaklaşık 9 milyon gencimizi yok sayıp küçümsüyorlar. Sakaryalı kardeşlerim söyleyiniz, bu değişikliklere tamam diyor musunuz? 18 yaşındaki kardeşlerimiz vatan nöbeti tutuyor, şehit oluyor. Milleti ve devleti için her zorluğa katlanıyorlar. Milletvekili seçme hakları varken, seçilme hakkına neden sahip olmasınlar? Sevgili gençler, sizlere seçilme hakkı verilmesinin önüne geçenleri ya maskaraya çevirin ya da demokratik tokadı indirin."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin 5 yılda aynı günde olacağını, TBMM'nin görev ve yetkilerinin genişlediğini, milletvekillerinin kanun teklifi vermesinin önündeki yapay engellerin kaldırıldığını, bu alanda tekrar oluşturulmuş hükümet etkisinin sıfıra düştüğünü belirtti.

Meclis'in yasa yapacağını, bürokratik engellerin en aza çekileceğini, bekayı tehdit eden musibetlerle etkili ve zamanında mücadele edileceğini vurgulayan Bahçeli, "Kuvvetler ayrımı daha da güçlenecek, buna destek veriyor musunuz? TBMM'nin denetim fonksiyonları aynen korunmaktadır. Kılıçdaroğlu, 'Gensoru niye yok, güven oyu neden kullanılmıyor?' diyor. Bilmiyor ki, gensoruya yeni sitemin ruhundan dolayı artık ihtiyaç yok, güven oyu doğrudan millete geçiyor." ifadelerini kullandı.


- "Gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor"

Bahçeli, rejimin elden gittiğini söylemenin akılsızlık olduğu kadar ahlaksız bir uydurma olduğunu söyledi.

"Hayır" cephesinin İzmir Marşı çaldığını, ortak değerin siyasileştirilip karartıldığını belirten Bahçeli, "Ama bu millet bunların ardından teneke çalacak, basiretleri bağlandığından henüz görüp uyanamıyorlar. Değişen yalnızca hükümet etme sistemidir, anlamıyorlar. Tesis edilecek bu yeni sistemin adı Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemidir. Gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor." diye konuştu.

Hükümet etme sisteminin meşru anayasal sınırlarda yeniden tanımlandığını, bazı kesimlerin tek adamdan, diktatörden bahsettiğini, bu suçlamayla aslında Türk milletinin demokratik seçim haklarına leke sürüp, hakaret edildiğini bildiren Bahçeli, "Siyasi devşirmelerle söz ve fikir birliği yapan Kılıçdaroğlu, tarihin hangi döneminde Türk milletinden diktatör çıktığını yüreği ve bilgisi varsa açıklasın da görelim. Bin 500 başkan yardımcısından, bütün il başkanlarının başkan yardımcısı olabileceğinden söz eden bir şahsın bu ülkede ana muhalefet lideri olması günahtır, gülünçtür." diye konuştu.

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 27 Mart'ta İnegöl'de "Cumhurbaşkanı ikinci dönem Meclis'i feshedebilir. Kendisi de seçime girer böylece 5 yıllık süreyi doldurmadan 3. dönemde seçim ihtimali olacak." dediğini aktararak, şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkanı TBMM'de anayasa maddeleri görüşülürken nerelerde geziyordu? Değişen maddeleri hiç mi açıp okumadı veya yanında yöresinde hiç mi anlatan çıkmadı? Yeni sistemde cumhurbaşkanına iki dönem seçilme hakkı getiriliyor. Burası tamam. Ne var ki cumhurbaşkanı ikinci dönemde seçim kararı alırsa kendisi aday olamıyor. Burası kesin. Kılıçdaroğlu, yine çakıyor, yine batıyor, yine sallıyor. Zira anlattığını kendisi bilmiyor. Sakaryalı kardeşlerim Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemine 'Evet' diyor musunuz? Anayasa cahili 'Hayır'sızlara demokratik ceza kesecek misiniz?"


- "Cumhurbaşkanına cezai sorumluluk getiriliyor"

Bahçeli, cumhurbaşkanına ilk defa cezai sorumluluk getirildiğini, TBMM'yi fesih hakkının verilmediğini sadece hem Meclis'e hem cumhurbaşkanına aynen şu anda olduğu gibi seçimleri yenileme hakkı sağlandığını, askeri mahkemeler ve sıkı yönetim uygulamasının kaldırıldığını belirterek, OHAL ilan yetkisinin cumhurbaşkanına verildiğini fakat bunun onay yetkisinin yine TBMM'de bulunduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanının yürütme konularında kararname çıkartabileceğini ancak münhasıran kanunlarla düzenlenmesi gereken konularda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi olamayacağını, yeni ismiyle Hakim ve Savcılar Kurulunun üye sayısının 22'den 13'e, Anayasa Mahkemesinin de 17'den 15'e indiğini anlatan Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin hak ve hukukunu savunacak mısınız? Devlet, millet, Cumhuriyet, Türklüğün bekası için 'Evet' mi? 16 Nisan'da anca beraber kanca beraber miyiz? Maşallah Sakarya kararını vermiş. Çürük yumurtaları ayıklamak için harekete geçmiştir. 'Evet', yine 'Evet', bir kez daha 'Evet'. Sonuna kadar devlet, sonsuza kadar millet."


- Mitingden notlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin düzenlediği mitinge katılmak için Sakarya'ya gelişinde partililer tarafından karşılandı. Bahçeli, miting alanında kendisini bekleyen coşkulu kalabalığı selamladı. Mitingin sonunda boynundaki ay yıldızlı atkıyı öpen Bahçeli, vatandaşları selamladıktan sonra alandan ayrıldı.

(Bitti)


Haber Ara