Dolar

32,4407

Euro

34,4600

Altın

2.479,11

Bist

9.679,80

MHP'nin raporu Davutoğlu'na sunuldu

AK Parti bünyesinde MHP’nin seçim vaatlerini ve beyannamesini incelemek için kurulan komisyonun hazırladığı raporun Davutoğlu’na sunulduğu bildirildi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 05:20:16

MHP'nin raporu Davutoğlu'na sunuldu

Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla oluşturulan koalisyon hükümeti komisyonları ilk raporu Davutoğlu'na sunduğu öğrendildi. Pazartesi günü hükümetin kurulması için başlanacak ilk tur görüşmelerinde MHP ile kurulacak koalisyon hükümeti için olumlu rapor verildiği belirtildi. 

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, raporda AK Parti-MHP koalisyonu için “Dönem bile tamamlanabilir. 4 yıl sürebilir” denildi. AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partileriyle yapacağı ilk tur koalisyon görüşmelerinde ilkeleri konuşacak. Sandıkta milletin “Uzlaşın” mesajı verdiğini, koalisyonu en son ana kadar zorlamak gerektiğini belirtecek olan Davutoğlu, önyargısız, kırmızı çizgiler olmadan görüşme yapmak istediklerini vurgulayacak.

İlkeler üzerinde siyaset yaptıklarını ifade edecek olan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konumunun koalisyon görüşmelerinde gündeme getirilmesine kesin bir dille karşı çıkacak, ilk tur görüşmelerinin ardından çıkan sonuçları partinin yetkili kurullarına götürecek. HDP'ye kapıları kapatan Davutoğlu, CHP ve MHP ile ikinci tur yapacak. AK Parti'de ikinci turun ardından kiminle koalisyon kurulabileceğine ilişkin bir kanaat oluşması bekleniyor. Bundan sonra ilgili parti ile teknik konularda çalışmalara başlamak üzere görevlendirmeler yapılacak.

HDP SON GÖRÜŞME

Davutoğlu, salı günü 14.00'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmek üzere TBMM'deki makam odasına gidecek. Davutoğlu'nun koalisyon görüşmelerindeki üçüncü durağı HDP olacak. Davutoğlu, Çarşamba günü 11.00'de HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP Genel Merkezi'nde bir araya gelecek.

Davutoğlu'nun 3 partiye de farklı isimlerle gidebileceği ifade ediliyor. CHP'de Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, MHP ziyaretinde ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Davutoğlu'nun yanında olması bekleniyor.

MHP İNCELENDİ VE...

AK Parti bünyesinde MHP'nin seçim vaatlerini ve beyannamesini incelemek için kurulan komisyonun hazırladığı rapor Davutoğlu'na sunuldu. Raporda AK Parti ile MHP'nin koalisyon kurması için altyapının çok sağlam olduğunun ifade edildiği ve “Dönem bile tamamlanabilir. 4 yıl sürebilir” değerlendirmesinin yapıldığı öğrenildi.

Haber Ara