Dolar

32,6000

Euro

34,8098

Altın

2.496,99

Bist

9.472,33

MHP'nin hedefi 'sıfır fire'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili olarak 'Cuma günü yapılacak turda da 'sıfır fire' vereceğiz.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-18 17:15:52

MHP'nin hedefi 'sıfır fire'

AA'nın haberine göre, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz dokunulmazlıklar konusunda programımıza ne yazdıysak 7 Haziran ya da 1 Kasım öncesi vatandaşa bu konuda neyi ifade edip söz verdiysek aynı noktadayız. Görüş ve düşüncelerimizde herhangi bir değişiklik yok, yasama ve denetleme yetkisinin dışındaki bütün dokunulmazlıkların kaldırılması şeklindedir" dedi. 

"CHP, HDP'nin kuyruğuna takıldı"

Bu konuda grup kararı alınmamış olmasına rağmen tutarlı bir duruş sergilediklerini vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

"Yaptığımız açıklamalara ve parti programımıza sadık kaldık ve bu oylamalar sırasında dikkat edilirse 40 kişilik grubumuzun hepsi katıldı, fire vermeksizin ‘evet' oyu verdi. Bir grup kararı almadık, niye bu kadar birlikte hareket ettik? Çünkü bu arkadaşlarımızın tümü parti programını bilen insanlar. Zaten aynı sözleri sahada seçim sürecinde halkımıza vermiş insanlar. Dolayısıyla orada herkes sözünü yerine getirdi.

Sonuç, belirli bazı siyasi partiler için vahim bir sonuç, neden; CHP kamuoyuna açıklama yapıyor, CHP lideri Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Evet' oyu vereceğiz diyor, neredeyse komple ‘hayır' oyu çıkıyor. AKP'den verilen firelerin de cüzi olduğunu görebiliyoruz ya da anlayabiliyoruz. Dolayısıyla ortaya HDP'nin önderliğini yaptığı bir sol blok çıkıyor. CHP, HDP'lileşmiş veya CHP, HDP'nin kuyruğuna takıldı, arka bahçesi değil de ön bahçesi oldu ve birlikte hareket etmek suretiyle 367'nin çıkmamasını sağladılar, bunu başardılar. Referandum aralığında görülüyor."

"MHP dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde sıfır fire verecek"

Cuma günü iktidar partisi gayret sarf edip bazı milletvekillerini ikna etmek yoluyla 367'nin geçmesini sağlar mı bilmem, bunu bugünden kestirmek zor, ihtimallerden biri budur, bunun dışındaki ihtimal referanduma kalacağı şeklindedir. MHP, dokunulmazlıkların kaldırılması yönüne sıfır fire verdi, yine sıfır fire verecek." ifadesini kullandı.

 

Haber Ara