Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

MHP'nin Erzurum mitingi

MHP Genel Başkanı Bahçeli (3):'PKK, FETÖ, DHKP-C, PYD, YPG, batıl ve hain odaklar engel olmaya çalışsalar da 16 Nisan'da milli beka için 'evet' mührünü vuracağız. Biz, Türkiye'nin diriliş ve toparlanmasına 'evet' diyoruz. Biz, Türk ve Türkiye düşmanlarının bozgunu için 'evet' diyoruz. Biz, başkanlığa değil cumhurbaşkanı hükümet sistemine 'evet' diyoruz.'- 'İlk defa Cumhurbaşkanı'na c

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-26 17:26:45

MHP'nin Erzurum mitingi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, halk oylamasına değinerek, "PKK, FETÖ, DHKP-C, PYD, YPG, batıl ve hain odaklar engel olmaya çalışsalar da 16 Nisan'da milli beka için 'evet' mührünü vuracağız. Biz, Türkiye'nin diriliş ve toparlanmasına 'evet' diyoruz. Biz, Türk ve Türkiye düşmanlarının bozgunu için 'evet' diyoruz. Biz, başkanlığa değil cumhurbaşkanı hükümet sistemine 'evet' diyoruz." dedi.

Bahçeli, halk oylaması kapsamında partisince Erzurum'daki İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan sonra muhtemel kaos, kriz ve darbe tehlikelerine karşın sorumluluk almaktan uzak durmalarının mümkün olamayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine değinerek, "Devletin anayasal ve meşru daireye çekilme ihtiyacına sessiz ve müdahalesiz kalamazdık." diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bu maksatla rejimi değil, hükümet etme sistemini reforma tabi tuttuk, tarihsel rotamızı yeniden belirledik. İlk defa Cumhurbaşkanı'na cezai sorumluluk geliyor. Bunun neresi yanlıştır, bu düzenlemeden aklı başında kim ürkecektir? Cumhurbaşkanı TBMM'yi feshedecekmiş, koca ve kuyruklu bir yalandır. Yaptığımız düzenlemeyle hem TBMM hem Cumhurbaşkanı seçimleri karşılıklı olarak yenilenebilecektir. Çift taraflı bir giyotin sistemi inşa edilecektir. Bu yeni durum, yasama ve yürütmenin kalıcı bir uzlaşma ve anlaşma şuuruyla ülkenin kaderine yön vermesi demektir. Çatışma olmayacak veya en aza çekilecektir. Kavga edilmeyecek, edilse bile rejim ve sistem krizine dönüşmeyecektir."

- "Sıkıyönetim uygulamasını tamamen kaldırıyoruz"

"Cumhurbaşkanının bir partiye üye olmasının hiçbir sakıncasının olmadığını" dile getiren Bahçeli, resmi olmasa da bu güne kadarki Cumhurbaşkanlarının hiçbirinin partisiz veya ideolojik görüşsüz hareket etmediğine vurgu yaptı.

"Kılıçdaroğlu, biraz tarih sayfalarını karıştırmışsa asıl bu soruya cevap vermelidir." ifadesini kullanan Bahçeli, "Ayrıca sıkıyönetim uygulamasını tamamen kaldırıyoruz. OHAL yetkisini ise yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanının tasarrufuna bırakıyoruz. Düne kadar bu kararı Bakanlar Kurulu alıyordu, şimdi ise Cumhurbaşkanı alacaktır. Bunun neresi hatalıdır? Yine düne kadar Bakanlar Kurulu kararname çıkartırken şimdi Cumhurbaşkanı bu görevi üstlenecektir. Fakat kararnameler kanunlara aykırı olamayacak, kanunların düzenleme yaptığı alanlarda kararname yayınlanamayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, yeni adıyla Hakimler Savcılar Kurulu'nun sayısını 22'den 13'e indireceklerini belirterek, TBMM'nin, bu kurula 7 üye seçerek milli iradeyi adalete yansıtacağına dikkati çekti.

- "CHP boşuna uğraşıp çamur siyasete saplanmasın"

Cumhurbaşkanının mevcut halde seçtiği üye sayısının yeni düzenlemede de aynen korunacağını anlatan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı, yürütmenin başı olup hükümet kurduğundan bütçe ve kesin hesap kanununu hazırlama hakkına da sahip olacaktır. Bunun neresi mahzurludur? CHP boşuna uğraşmasın, boş yere heveslenip çamur siyasete saplanmasın. PKK, FETÖ, DHKP-C, PYD, YPG, batıl ve hain odaklar engel olmaya çalışsalar da 16 Nisan'da milli beka için 'evet' mührünü vuracağız. Biz, Türkiye'nin diriliş ve toparlanmasına 'evet' diyoruz. Biz, Türk ve Türkiye düşmanlarının bozgunu için 'evet' diyoruz. Biz, başkanlığa değil cumhurbaşkanı hükümet sistemine 'evet' diyoruz. Bizim gönlümüzde, 'evet' veya 'hayır' iradesine sahip her vatan evladı değerli, yeri dolmaz, bir ve eşittir."

Bahçeli, halk oylamasında 'hayır' oyunu kullanacak vatandaşlardan iyi düşünmesini isteyerek, bu vatandaşların kararlarını tekrardan gözden geçirmesini talep etti.

- "'Ben ülkücüyüm' diyen 16 Nisan'a 'evet' demelidir, diyecektir"

Vatandaşların tekin olmayan, güven vermeyen, inandırıcı bulunmayan telkin ve dayatmalara yüzlerini çevirmesi gerektiğini aktaran Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

"Vatandaşımız, Türkiye'nin içinde bulunduğu musibet ve muazzam riskleri değerlendirip 'evet' iradesine dönüş yapsın. 'Ben ülkücüyüm' diyen 16 Nisan'a 'evet' demelidir, diyecektir. 'Ben milliyetçiyim' diyen 'bu bayrak benim, bu devlet benim, bu millet benim onurum' diyen her kardeşim istiklal, istikbal ve istikrar için 'evet' kararında olmalıdır ve Allah'ın izniyle de olacaktır. Diyoruz ki devlet, millet, cumhuriyet için tertemiz irademizle şartsız evet. Evet, ülkemiz için sözdür, yemindir, vazgeçilmeyecektir. 'Evet' Türkiye Cumhuriyeti'dir, 'evet' milli birliğin simgesidir. Anayasanın ilk dört maddesi üzerinde kim ya da kimlerin art niyetli planı varsa önce bizi aşmak, bizi çiğnemek durumundadır. MHP, Türkiye Cumhuriyetinin tarihi hak ve hukukuna can pahasına sahip çıkacaktır. Türkiye Devleti bir Cumhuriyet olup ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Milli birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandığı temeller tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek dil ülküsüdür."

Erzurum'un bu kutlu değerleri ve kutsal emanetleri korumaya yemininin olduğunu ifade eden Bahçeli, sonuna kadar millet, sonsuza kadar devlet, ülke ve Türkiye için 'evet' diyeceklerini belirtti.

Bahçeli, "Kaynağımız millet, kudretimiz devlet, irademiz evet, yine evet, bir kez daha evet. Ne engellerden yılarız ne de mücadele etmekten yorulur ve korkarız. Biz, MHP'yiz, biz Türk milletiyiz, biz Erzurum'uz." dedi.

- Bahçeli'yi AK Partili milletvekili Ilıcalı karşıladı

Mitinge katılmak amacıyla Erzurum'a gelen Bahçeli'yi Erzurum Havalimanında, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı,MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile partililer karşıladı.

İldeki bir otelde dinlendikten sonra binlerce vatandaşın bulunduğu miting alanına geçen Bahçeli'yi, partililer ellerinde Türk bayraklarıyla coşkuyla karşıladı.

Bazı vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla miting alanındaki ağaçlara çıkarak Bahçeli'nin konuşmasını takip ederken alandaki vatandaşların da elleriyle 'bozkurt' ve 'rabia' işareti yaptıkları gözlendi.

Bahçeli, konuşmasının sonunda Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor atkısını boynuna takarak vatandaşları selamladı.

(Bitti)



Haber Ara