Dolar

32,5884

Euro

34,7872

Altın

2.510,01

Bist

9.693,46

'MHP'nin AKP ile aynı çizgide olması üzücü'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-08 15:46:58

'MHP'nin AKP ile aynı çizgide olması üzücü'

İHA'nın haberine göre, CHP'li Gök, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gök, MHP'nin CHP'yi eleştirilerine yönelik, "Milliyetçi Hareket Partisinin AKP ile aynı çizgide siyaset yapmaya çalıştığını üzülerek görüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi 7 Haziran'dan başlayarak her türlü konuda AKP'ye can simidi olmuş ve ülkenin bugün içine geldiği durumda AKP ile baş sorumlu olmaya devam ediyor. Önce kendi yaptıklarına baksınlar. Biz ülkemizi, iktidarın baskısından, Atatürk ilke ve devrimlerine yönelik tehditkar tutumundan, yozlaşmadan, terörden kurtarmaya çalışırken, MHP her fırsatta AKP ile birlikte davranarak, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne muazzam bir destek sağlamıştır. Bu desteği açıkça veren bir partinin partimizin kuruluşuna, kuruluş liderine ve ilkelerine söz söyleme hakkı yoktur" diye konuştu. Gök, CHP'nin HDP'lileştiğine yönelik iddialara ise şöyle cevap verdi:

"Geçen hafta yayınladığımız Mardin ve Diyarbakır raporunda HDP'nin giderek siyasal ağırlığının bölgede kaybolduğunu ve bununda dikkat edilmesi gereken bir durum olduğunun altını çizdik. Cumhuriyet Halk Partisi ne AKP'dir ne MHP'dir, ne HDP'dir."

Cumhuriyet Halk Partisi'nin çizgisinin bütün partilerden farklı olduğunu anlatan Gök, "Terör konusunda sonuna kadar mücadele edilmesini savunuyoruz. Terörle mücadele edilirken meşru sınırlar içinde olması gerektiğini savunuyoruz. Ne HDP'nin yaptığı gibi ne de MHP'nin, AKP'nin duruşu var. Cesurca sözlerimizi söylüyoruz. Ama PKK'yı terör örgütü olarak lanetliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu duruşu karşısında MHP 7 Haziran'dan sonra 'PKK, IŞİD terörü, DHKP-C terörü araştırılsın diye Meclis'te dört partinin araştırma komisyonu kurulsun' diye Cumhuriyet Halk Partisinin vermiş olduğu önergeye AKP ile birlikte red oyu vermiş bir partidir. Biz ne yaptığımızı, ne söylediğimizi biliriz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara