Dolar

32,5181

Euro

34,7540

Altın

2.491,00

Bist

9.524,59

MHP'nin Adana mitingi

MHP'nin Adana mitingi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-04 20:54:20

MHP'nin Adana mitingi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Ya zulme, istismara, adaletsizliğe, alçaklığa ve harama göz yumacaksınız ya da Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte yürümeye başlayıp, kendinize yeni ve aydınlık bir sayfa açacaksınız' dedi.

Bahçeli, partisinin Adana İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde, Türkiye'de 4 bin 582 gün süren kara bir dönemin nihayet noktalandığını, ülkenin sırtındaki kamburu atmak için gün saydığını söyledi.

Türk milletinin, teslimiyetçileri elinin tersiyle itmek, milliyetçileri iktidar yapmak için sabırsızlandığını belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

'Milletimiz, teslimiyetçileri elinin tersiyle itmek için bekliyor. Türk milliyetçilerini iktidar yapmak için sabırsızlanıyor. AKP'nin iktidar yıllarında Çukurova perişan oldu. Hayvanınızı, toprağınızı, işinizi kaybettiniz. Bereketiniz azaldı, vergiler boynunuzu büktü, kepenkleri kapattınız. Borç batağına düştünüz, göçler arttı, ekmeğinizi paylaşanlar çoğaldı. Nüfus arttı, ihtiyaçlar çoğaldı, suçlar arttı, mağduriyetler çoğaldı. Az kaldı. 7 Haziran yaklaşıyor. Sandık önünüze geliyor. Hesabı sandıkta görmek için sabrediniz. Biliniz ki 7 Haziran, AKP'den kurtuluşunuz olacaktır. Milliyetçi hareketle kucaklaşma gününüz olacaktır.'

- 'Bu yürüyüş, korkaklara karşı cesurların yürüyüşüdür'

Birlikte atılacak her adımın, daha mutlu ve huzurlu bir Türkiye'ye doğru yol alış anlamına geldiğini vurgulayan Bahçeli, bunun da daha müreffeh, zengin ve kaygısız bir hayatı getireceğini kaydetti.

"Ya zulme, istismara, adaletsizliğe, alçaklığa, harama göz yumacaksınız ya da Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte yürümeye başlayıp, kendinize yeni ve aydınlık bir sayfa açacaksınız" diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Biz, inançlı kadrolarımızla yürümeye başladık. Bunun için 'Bizimle yürü Adana' diyoruz. Bu yürüyüş, korkaklara karşı cesurların, ahlaksızlığa karşı namus timsallerinin, talana ve yalana karşı ahlakın, hainlere, eli kanlı teröriste, onunla müzakere edenlere karşı milli bir yürüyüştür. Bu yürüyüş, en samimi ve saf duygularla mukaddesatımıza sahip çıkanların irfanlı ve inançlı bir yürüyüşüdür. Gelin, bu şerefe siz de dahil olun. Gelin, bu tarihe siz de damga vurun. Çoluğunuza çocuğunuza aktaracağınız muhteşem bir anın hatırasını bırakınız. Hırsıza, arsıza, namussuza, yağmacıya, düzenbaza, istismarcıya, işbirlikçiye, soyguncuya, israfa karşı bizimle yürü Adana. Birlikte atacağımız her adım, daha mutlu ve huzurlu bir Türkiye'ye doğru yol alıştır. Daha müreffeh, zengin, kaygısız bir hayata yöneliştir. AKP'ye oy veren kardeşlerim, ülkemiz kötüye gidiyor. Artık siyasi taassup ve tarafgirlikle hareket edecek vakit kalmadı. Gelin, bu sefer bizimle yürüyün. CHP'ye ve diğer partilere oy vermiş kardeşlerim, gelin bu kez bizimle yürüyün.'

Adana'nın bir çok sorunla mücadele ettiğini anlatan Bahçeli, MHP iktidarında bunları çözeceklerini belirtti.

AK Parti'nin Adana'ya verdiği hiçbir sözü layıkıyla yerine getirmediğini savunan Bahçeli, Adana halkından, sandıkta gereken cevabı vermelerini istedi.

- '2 bin 800 lira emekli destek ödeneği vereceğiz'

MHP iktidarında emeklilere yılda 2 bin 800 lira destek ödeneği vereceklerini aktaran Bahçeli, şunları kaydetti:

'Ülkemizi 2023'te bölgesel güç ve küresel aktör, 2053'te de küresel güç mertebesine çıkaracağız. Emeklilerimize, mart ayında bin 400 ve eylül ayında bin 400 lira olmak üzere yılda 2 bin 800 lira destek ödeneği vereceğiz. Ayrıca esnaflarımızın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Çiftçilerimiz feryat etmektedir. Bu kapsamda mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede ÖTV ve KDV'yi tamamen kaldıracağız. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV almayacağız. Hayvan üreticilerinin yem ve kepek başta olmak üzere kullandıkları girdilerdeki KDV'yi yüzde 1'e düşüreceğiz. Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz. Tarımı canlandırmak, çiftçimizi, hayvan üreticimizi borçtan, dertten kurtarmak için bizimle yürüyecek misiniz? Erdoğan çatlasa da Davutoğlu patlasa da Maliye Bakanı bütçe dengelerini hatırlatsa da asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracağız. Hayırlı olsun.'

Bahçeli, iktidara geldiklerinde imamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacaklarını, Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak kabul ederek, devlet yardımının önünü açacaklarını vurguladı.

Köy ve mahalle muhtarı maaşlarının en az bin 400 lira olması için gereğini yapacaklarını anlatan Bahçeli, 'Esnaf ve sanatkarlarımız yeni iş yeri açtılarsa onları beş yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutacağız. İlave olarak kendi nam ve hesaplarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı, beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacak. Şoför esnafımızın aldığı yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız. Kutlu olsun' diye konuştu.

Bahçeli, taşeron işçiler ile kamuda sözleşmeli, geçici, 4B'li, 4C'li, vekil ve benzer şekilde çalışanlara kadro vereceklerini de vadetti.

- 'Üniversite sınavını kaldıracağız'

Atanamayan öğretmenlerin de sorununu çözeceklerini belirten Bahçeli, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Üniversite sınavını kaldıracağız. Atanamayan 330 bin öğretmenimizin KPSS puanları yanmadan atamalarını yapacağız. Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilere kadro vereceğiz. Kapatılan belde belediyeleri, özel idareleri ve köyleri yeniden açacağız. Emniyet mensuplarımızın çalışma şartlarını ve özlük haklarını iyileştirip, polislerimizin ek göstergesini 3 bin 600'e çıkaracağız. Hayırlı, uğurlu olsun. Astsubaylarımızın intibaklarını yapacak, haklarını verecek, uzman jandarma ve uzman erbaşların tüm mağduriyetlerini gidereceğiz. Ve şüphesiz, bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacağız. Temiz siyaset, dürüst yönetim için bizimle yürü Adana. Dik baş, tok karın, mutlu yarın için bizimle yürü Adana.'

Bahçeli, konuşmasının ardından platformdan inerken çocukları sevdi, bir vatandaşın uzattığı simitten yedi.

(Bitti)

Haber Ara