Dolar

32,5667

Euro

34,8712

Altın

2.430,81

Bist

9.645,02

'MHP milliyetçi tabandan oy kaybetti'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, MHP'nin MİT TIR'ları ile ilgili tutumlarından dolayı milliyetçi tabanından oy kaybettiğini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-04 14:48:47

'MHP milliyetçi tabandan oy kaybetti'

Türkmenler başta olmak üzere MHP'nin milliyetçi tabandan oy kaybettiğini savunan Gül, “Bu milliyetçi olduğunu söyleyen bir parti açısından gerçekten üzücü bir tablo” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Ülke TV'de canlı yayınlanan "Söz Bitmeden" programına seçim bölgesi Gaziantep'ten katılarak Elif Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Paralel yapının seçim öncesinde yeniden gündeme getirdiği MİT TIR'larıyla ilgili MHP'nin tavrını eleştiren Gül, bu konunun bir parti meselesi değil devlet meselesi olduğunu söyledi.

Gaziantep'te MHP'yi destekleyen çok sayıda Türkmen'in bu tartışmalar dolayısıyla çok büyük bir rahatsızlık içinde olduğunu kaydeden Gül, şöyle devam etti:

“MHP'nin MİT TIR'larıyla ilgili sergilediği tavır, milliyetçi olduğunu söyleyen bir parti açısından gerçekten üzücü bir tablo olmuştur. Bu ülkenin Dışişleri Bakanlığı'nın en mahrem görüşmeleri dinlenirken ve bu bilgiler belli yabancı unsurlara servis edilirken, MİT TIR'ları hukuksuzca durdurulurken en başta tepkiyi MHP'nin koyması lazımdı. Milletin, devletin mahrem bilgilerinin deşifre edilmiş olması, MHP'nin buna sergilediği tavır Milliyetçi tabanı çok üzmüştür. Nitekim Gaziantep'te Türkmenler üzerinde ben bunu 2-3 gündür yakinen görüyorum. MHP'ye oy vermeyi düşünen Türkmenler, MHP bunu kullandıkça, ‘Bayırbucak Türkmenlerine yardım eden devletin niye yanında değilsiniz' diye partilerine büyük bir öfke yöneltiyorlar. Hükümetin yaptığı bu tür yardımların deşifre edilmesini çok büyük tehlike olarak görüyorlar. Son olayların devlet bekasına yönelik tehdit olduğunu gören bu kesimlerin oyları AK Parti'ye gelmiştir. MHP başta Türkmenler olmak üzere çok sayıda oy kaybetmiştir.”

 
 

Haber Ara