Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

MHP lideri Bahçeli'den Numan Kurtulmuş'a 'HDP' tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-16 19:15:49

MHP lideri Bahçeli'den Numan Kurtulmuş'a 'HDP' tepkisi

ABD yaptırımlarına karşı dört partinin ortaklaştığı bildiriye Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) imza vermemesini eleştiren Bahçeli, "Bilakis bu terörist ikmal yuvası Türkiye'ye saldırmış, ABD'nin yanında saf tutmuştur" ifadesini kullandı.

Bahçeli paylaşımlarında muhalefete ve AK Partili bazı yöneticilere de tepki göstererek "HDP'nin kapatılmasına karşı çıkan CHP'li sözcüler, demokrasi istismarcısı İP'in Başkanı ve AK Parti'nin içindeki bazı yöneticiler cevap versinler; Türk devletinin ihaneti beslemesi, mermi, bomba, mayın, keleş masraflarını karşılaması olacak ve makul görülecek şey midir?" açıklamasında bulundu.

Kurtulmuş'a tepki

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında yaptığı değerlendirmede, MHP lideri Bahçeli'nin "HDP kapatılmalıdır" açıklamasına da değinerek "Parti kapatmalarının Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi" ifadesini kullanmıştı.

İsmini vermeden Kurtulmuş'a da cevap veren Bahçeli şöyle devam etti:

Esnaf gezip sahte üzüntü mesajları veren İP'in Başkanı, teröristlerin finanse edilmesine yüzsüzce sessiz kalman onayladığın anlamına gelmiyor mu? Diyorlar ki, “Parti kapatmanın Türkiye'de olumlu bir sonucu görülmedi.” Mesele parti kapatmanın ötesinde ihaneti cezalandırmaktır.

"Ya terörizm ya temizlik, ya bölücülük ya da huzur"

Bahçeli HDP'nin kapatılması talebini de yineleyerek, “Etnik bölücülüğü ve terörü referans alan hiçbir parti kuruluşuna da müsaade edilmemelidir. Gerekirse Anayasa'da düzenleme yapalım, gerekirse Siyasi Partiler Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nda reform yapalım, bu kanayan yarayı durduralım. Zehirli haşeratla mücadele milli haysiyete muhteşem hizmettir. Bölücülükle mücadele istiklalimize onur verici destektir. Artık seçenek kalmamıştır: Ya terörizm ya temizlik, ya bölücülük ya da huzur. Her siyasi parti tarafını ve tercihini yapmalıdır” açıklamasında bulundu.

bahçeli

bahçeli2

Haber Ara