Dolar

32,5367

Euro

34,8686

Altın

2.430,70

Bist

9.645,02

MHP'li Cemal Enginyurt'tan, Fatih Altaylı'ya sert tepki!

CHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 'İnanç vergisi' konulmasını isteyen Fatih Altaylı'yı 'Sinsi bir şekilde dinsizlik propagandası' yapmakla suçladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-01 09:49:35

MHP'li Cemal Enginyurt'tan, Fatih Altaylı'ya sert tepki!

CHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "İnanç vergisi" konulmasını isteyen Fatih Altaylı'yı "Sinsi bir şekilde dinsizlik propagandası" yapmakla suçladı. Altaylı'dan "Cenazemi camiden kaldırmayın" diye vasiyet etmesini isteyen Enginyurt, "Seni en iyisi yaksınlar" dedi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Diyanet vergisi" adlı yazısında "Birkaç gün önceki yazımda 'O zaman eşcinsellerden vergi almayın' dememi bazıları hiç vergi alınmasın diye yorumlamış. Olur mu öyle şey. Ben sadece Diyanet payı alınmasın dedim. Hatta daha da açık bir teklifim var. 'İnanç vergisi' diye bir vergi koyulsun. 'Ben inançlı değilim' diyenler ya da camileri kullanmayanlar bu vergiyi ödemesin. Çünkü bazıları diyor ki, 'Almanya'da kilise vergisi var.' Doğru var. Hristiyanım diyenler, kiliseye gidenler veriyor." ifadesini kullanmıştı. 

Altaylı'nın bu önerisine birçok kesimden tepki yağdı. Bunlar arasında en sert tepki ise MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan geldi. 

Enginyurt sosyal medya hesabından Altaylı'nın teklifini hatırlatıp, "Altaylı yine kaşınmışsın.

Küfür, hakaret, senin için iltifat yerine geçiyor. Sinsi bir şekil de, Dinsizlik propagandası yapıyorsun. Azdınız, kudurdunuz.." ifadelerini kullandı. 

Enginyurt bir sonraki tweetinde ise "Fatih Altaylı, yarın ki yazında Cenazemi CAMİDEN kaldırmayın diye vasiyet et. Aksi halde,senin için hoş olmaz. Seni en iyisi yaksınlar.
Toprakta bile pislik bulaştırırsın." ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2020-04-30-23-st4x-ITmV

Enginyurt daha sonra da Habertürk'e büyük tepki gösterdi. Habertürk'ü televizyonundan sildilğini ifade eden MHP Milletvekili şunları söyledi:
"HABERTÜRK KANALINI PROTESTO EDİYORUM. @HaberturkTV sahibi Turgay Ciner, sen ve senin başı boş havlayan itinden tiksindik. Ülkücü düşmanlığı size prim kazandırmaz. Fatih Altaylı denilen kendini beğenmiş zavallı. Bir Ülkücü olarak, gördüğüm ilk yerde düşman muamelesi göreceksin. HABERTÜRK TV KANALINI, TELEVİZYONDAN SİLİYORUM. ARTIK YOK HÜKMÜNDESİN HABERTÜRK.." 

ekran-resmi-2020-04-30-23-kny3-UsK9

Kaynak: Medyaradar

Haber Ara