Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

MHP’li Akçay: Türkiye 101 yıl önceye göre 101 kat daha güçlü

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Hakkari Öğretmenevi'nde düzenlenen MHP İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada 'Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de 460 bin kilometrekarelik deniz yetki alanlarımıza, hakkımızı, hukukumuzu çiğnetmeye ve bizi kara sınırlarımız içine hapsetmeye çalışan ülkeler, el birliğinde olmuşlar ama boş. Artık Türkiye, 100 yıl önceki işgal ettikleri, ordusunu dağıtıp silahını elinden aldıkları, ekonomisini çökerttikleri Türkiye değil.' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-19 18:12:58

MHP’li Akçay: Türkiye 101 yıl önceye göre 101 kat daha güçlü

MHP'li Akçay: Türkiye 101 yıl önceye göre 101 kat daha güçlü

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Hakkari Öğretmenevi'nde düzenlenen MHP İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de 460 bin kilometrekarelik deniz yetki alanlarımıza, hakkımızı, hukukumuzu çiğnetmeye ve bizi kara sınırlarımız içine hapsetmeye çalışan ülkeler, el birliğinde olmuşlar ama boş. Artık Türkiye, 100 yıl önceki işgal ettikleri, ordusunu dağıtıp silahını elinden aldıkları, ekonomisini çökerttikleri Türkiye değil." dedi.

"Cumhur İttifakı, milli bir ittifaktır"

Akçay, MHP'nin köklü bir parti olduğunu belirterek, siyaset yapmak için siyaseti bir kavga ve kör dövüşü haline getirmediklerini ifade etti.

Türkiye'nin siyasi hayatında en temel sorunlarından bir tanesinin de siyasi istikrar olduğunu aktaran Akçay, şöyle devam etti:

"27 Mayıs 60 darbesi, 12 Mart 1972 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi, 28 Şubat, akabinde e-muhtıra ve en son 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi artık bu siyasi yöntemle ve sistemle Türkiye'nin yol alamayacağı açıkça ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz 2016'dan sonra Cumhur İttifakı dediğimiz bir ittifak olmuştur. Bu ittifak milli ittifaktır, önce ülkem ve milletim diyenlerin, ülkemizin bekasını, varlığını, birliğini, esenliğini düşünen siyasi kadrolarıdır."

Akçay Cumhur İttifakı ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve Cumhur İttifakıyla Türkiye kaybolan yıllarını telefi ediyor. Türkiye 4 yıl önceye göre her alanda, her bakımdan çok daha güçlüdür. Türkiye terörle mücadelesini son derece başarılı bir şekilde devam ettirmektedir. Allah'ın izniyle çok kısa bir süre içerisinde bütün terör örgütlerinin kökünü kazıma noktasında büyük mesafeler alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye 101 yıl önceye göre 101 kat daha güçlü"

Doğu Akdeniz meselesine de temas eden Akçay, şunları kaydetti:

"Mavi vatan diyoruz. Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de 460 bin kilometrekarelik deniz yetki alanlarımıza, hakkımızı, hukukumuzu çiğnetmeye ve bizi kara sınırlarımız içine hapsetmeye çalışan ülkeler, el birliğinde olmuşlar ama boş. Artık Türkiye, 100 yıl önceki işgal ettikleri, ordusunu dağıtıp silahını elinden aldıkları, ekonomisini çökerttikleri Türkiye değil. Türkiye 101 yıl önceye göre 101 kat daha güçlü. Aynı zamanda bu siyasi sistemiyle de milli birlik ve beraberliğini ve milli iradesini tahkim edip güçlendiren bir Türkiye Allah'ın izniyle önümüzdeki süreçte hiçbir dayatmaya, hiçbir tehdide boyun eğmeden 2023, 2053, 2071 hedeflerine kararlı bir şekilde devam edecektir."

Haber Ara